Богати Њујорчани плаћају људима да умјесто њих чекају у реду за тестирање на корону

Кликс
Богати Њујорчани плаћају људима да умјесто њих чекају у реду за тестирање на корону

Богати Њујорчани исплаћују велике новце људима који су професионално ангажовани да умјесто њих чекају у дугим редовима на тестирање за коронавирус.

Појединци који желе унајмити некога да сатима чека међу потенцијално зараженима, требали би користити апликацију TaskRabbit, платформу за запошљавање људи који раде готово све што ви не желите.

Цијене ове услуге варирају и зависно од посла она се подиже. Тако се она креће од 20, па све до 80 долара по сату, а с друге стране, постоје људи који је плаћају.

"Већ сам то радила отприлике пет пута. Сваки дан добијам упуте и ова врста бизниса све више расте", рекла је једна незапослена дјевојка која је баш у том тренутку већ чекала за неког другог у реду.

Иако се Њујорчанима савјетује да откажу планове за Дан захвалности и не путују нигдје, управо их се из тог разлога на хиљаде окупило испред мјеста за тестирање.

Међутим, они који немају времена ни воље чекати, а имају новца, ангажују особе које ће умјесто њих чекати на хладноћи у дугим редовима, како би се они без чекања могли тестирати.

"Много људи жели посјетити породицу или путовати за Дан захвалности и потребна им је нека врста документације у којој је наведено да су негативни на коронавирус. Исти је случај и са женом која је мене ангажовала да чекам у реду за њу. Већина клијената је поприлично млада, можда су у 20-тима, раде на даљину и имају много новца за трошење", рекла је саговорница која је жељела остати анонимна, пише Фокс Бизинис.

Многи се не слажу с оваквом праксом, а једна од особа је рекла како то не може схватити.

"Ово даје радна мјеста која су изгубили због пандемије. Ако се одлуче за друге чекати у реду и за то бити плаћени, то је њихова одлука. Редови су овакви због лошег приступа тестирању и недостатку организације", рекла је још једна особа која чека у реду.

У вези наведеног су се огласили и с платформе TaskRabbit. Кажу како су свјесни такве праксе и да им је то у реду.

"Категорија Wait in Line је била посебно популарна током празника. Клијенти унапријед кажу оно што им треба, а одлука о прихватању задатка је искључиво на ономе ко ће га одрадити и хоће ли га одрадити", рекао је гласноговорник TaskRabbit-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана