Бизарне чињенице о Марку Закербергу које нисте знали, неке ће вас посебно изненадити

Klix.ba
Foto: Архива

Када завиримо на друштвене мреже оснивача Фејсбука Марка Закерберга, не можемо, а да не примијетимо да он једноставно одудара од осталих.

Његов свијет пун је несвакидашњих ствари, а ово су само неке од најзанимљивијих.

Закерберг је својим подухватом промијенио животе многих, а иако је један од најбогатијих људи на свијету, изгледа да он ужива живећи у свом властитом свијету.

Ту су и неке ствари које би нас потпуно зачудиле, или можда и не би, с обзиром на то да је за себе једном изјавио да је он "једноставно робот".

Ево о чему се ради

 

Јео је само месо животиња које би сам убио

Прије десетак година Закерберг је јео само месо животиња које сам убије, а оснивач Твитера Џек Дорси, који је једном приликом дошао код њега на вечеру, у то се и увјерио.

"За вечеру му је припремио месо од козе коју је убио прије него што сам стигао", рекао је Дорси.

Иако је испрва тврдио како је све урадио ласерским пиштољем, касније није био сигуран.

"Мислим да је то био пиштољ за омамљивање. Прво је омамио, а онда довршио ножем. Козу је затим послао месару", признао је.

 

Његов вид разлог је што је Фејсбук плаве боје

Марк је далтониста, тачније слијеп је за црвено-зелене нијансе боја. Плава је боја коју најбоље разазнаје и управо је због тога одабрао да она доминира Фејсбук апликацијом.

 

Ормар му је пун истих мајица, а једну цијелу годину је провео носећи кравату

Иако је милијардер, судећи по његовим фотографијама, рекли бисмо да хода само у једној мајици. Но, није баш тако - његов ормар пун је истих одјевних предмета, међу којима су сиве мајице те тамносиве дуксерице. Каже како је превише заузет да се бави и гардеробом.

"Осјећам се беспослено када трошим енергију на глупе ствари", објаснио је једном приликом.

Упркос својој лежерности, 2009. године носио је кравату сваког дана како би показао да је Фејсбук озбиљан при суочавању с глобалном рецесијом.

 

Вјерује да је Фејсбук могао спријечити рат у Ираку

У свом говору из 2019. Закерберг је јавно изнио размишљање које се тиче рата у Ираку. Сматра како је, да је Фејсбук раније постојао, то могло у потпуности искоријенити рат у Ираку.

"Наша земља је почела ратовати с Ираком када сам ја био на факултету. Многи људи осјећали су се немоћним да ишта ураде. Тада сам вјеровао како би, да су имали начин да подијеле своја искуства у вези с ратом, све прошло другачије", изјавио је тада.

При оснивању Фејсбука његова првобитна идеја била је да подари прилику својим вршњацима да се изразе.

 

Хобији су му димљење меса и бацање копља

Оснивач Фејсбука познат је и по несвакидашњим хобијима. Признао је како му је један од омиљених димљење меса, а на видеу из његовог дворишта није се заустављао причајући о томе.

Дао је до знања и како му је омиљени умак "Sweet Baby Ray", којим је недавно насмијао пратитеље смјестивши га на полицу за књиге у дневном боравку.

На љето прошле године објавио је видео у којем баца копље, а топ приликом имао је и штитнике за уши, што је поприлично збунило његову публику.

"Не разумијем заштиту за уши", "Да ли је ово на ушима било заиста неопходно", "То мора да је бучно копље", "Импресивно", писали су.

 

Једном је "намјерно" претјерао у кориштењу креме за сунчање

Сурфајући Хавајима, милионер је једном приликом насмијао јавност претјеравши у кориштењу креме за сунчање.

Марк је нанио толико креме да је изгледала попут маске на његовом лицу, а касније је објаснио да је то учинио намјерно.

"Видио сам да ме прате фоторепортери, а нисам хтио да ме препознају. Питао сам се шта могу учинити и тако намазао тону креме на лице", рекао је.

 

И његов пас је позната личност

Закербергов мађарски овчар Беаст или преведено на наш Звијер, има своју Фејсбук страницу. Редовно је пуни фотографијама које свакодневно прати готово 2,5 милиона пратитеља. И његова кћерка га обожава, а прва ријеч коју је изговорила била је управо "пас".

 

Први сусрет са супругом био је на неочекиваном мјесту

Марк и његова супруга Присила Чан упознали су се 2003. чекајући у реду за тоалет на универзитетској забави.

Заљубљени су већ годинама, а од 2012. су у браку и имају двоје дјеце.

Прошле године пратиоци су прозвали Марка јер је Присили поклонио вјенчани прстен који вриједи 25.000 долара, док је његово богатство у то вријеме било процијењено на 19 милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана