Била је позната и као фатална Београђанка: Данас би напунила 43 године, а убијена је прије једне деценије

ГС
Foto: Screenshot/Youtube

Фатална Београђанка, прелијепа пјевачица, жена са посебном харизмом. Причало се и писало се о њој, а онда је трагедија прекинула све. Да су ствари биле другачије, данас би напунила 43 године.

Прича је о Ксенији Пајчин која је била једна од најљепших и најенергичнијих пјевачица на регионалној музичкој сцени.

Рођена је у Београду, а прије певачке каријере, радила је као играчица у дискотекама. Постала је затим пјевачица популарне денс групе "Дак" чији је члан био и Дамир Радоичић и за које је остао хит "Дачо, волим те" (Ксенију је у групи која је постојала до 2003. замијенила Даница Букилић).

Њену нестварну и фаталну љепоту публика је одмах уочила.

Ксенија је након одласка из "Дака" 1997. године солистичку каријеру започела као "љепотица и миљеница публике".

Била је власница плесног студија у Београду, а од 1996. до 2006. рачунајући албум поменуте групе, објавила је пет албума и десетак синглова од којих се и данас радо слушају: "Свиђа ми се он", "Плачем данима", "Фарса".

Да ће Ксенија постати све популарније музичко име, видјело се већ 1997. године након објаве њеног деби албума за ПГП РТС, са којег су се издвојиле нумере "Сексуалност" и "Када ја чувам ти леђа". Радо је снимала дуете, и сви су били веома запажени, од "Сек* бомбастика" који је отпјевала са Тодором, "Хајде сестро", дуетске пјесме са Индиром Радић, "Супице" са Данијелом Алибабићем, "Пожури" са МЦ Стојаном који данас често са много захвалности прича колико му је Ксенија помогла у каријери.

Прелијепу Београђанку пратио је глас да је радо помогала младим колегама – новим именима на музичкој сцени.

Сама је често истицала да је превелики емотивац, и да јој због тога, у свијету оваквом какав јесте, није нимало лако.

И њој су на њеним почецима помагала старије колеге које је као плесачица пратила на наступима.

Ксенија је радила и као асистент-водитељ у емисији Милована Илића Минимкаса, а шта год да је радила, до изражаја је долазио њен занимљив стил одјевања, који је био и провокативан и ексцентричан.

Пјевачица је била мајстор трансформација. Мијењала је стилове и имиџе и била је попут правог камелеона, јер је у сваком издању сјајно изгледала.

Прича о Ксенији била је посебна баш као што се она издвајала. Они који су је познавали, када причају о њој, кажу да је била нереално лијепа, предобар човјек, као да енергију попут њене нису уочавали код других.

Ксенију Пајчин убио је 2010. у стану на Вождовцу Филип Каписода који је био са њом у вези и који је након убиства пјевачице извршио самоубиство.

Успомену на Ксенију чува породица, мајка Љубица, отац Милош, полусестра по оцу Миа, ујак Никола, пријатељи, публика, пише Жена Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана