Бил Козби остаје иза решетака

Г.С.
Бил Козби остаје иза решетака

Бил Козби ове године неће бити условно пуштен из затвора након што је одбио да учествује у програмима за сексуалне преступнике.

Глумац (83) је у затвору од 2018. године, осуђен је на до 10 година након што је проглашен кривим по трима тачкама тешког сексуалног напада.

Козби је се отворено противио програмима и одбијао је да призна кривицу, упркос томе што је то значило да мора да одслужи пуну казну.
Ове године је Козбијева прва прилика за условни отпуст уколико би испуњавао услове за његово кривично дјело за које је запријећена казна од три до 10 година.

Козби ће остати у затвору у Финиксу.

Козбијев портпарол Ендру Вајат назвао је одлуку “застрашујућом” и рекао да Козби “страствено проглашава своју невиност”, наводи АП.

Глумац, који је глумио у емисији “Козби шоу” од 1986. до 1992., нада се да ће Врховни суд државе, који је саслушао његову жалбу у децембру, преиначити своју одлуку.

Подсјетимо, Козби је на обновљеном суђењу у априлу проглашен је кривим по три тачке оптужнице за сексуални напад на бившу кошаркашицу Андреу Констанд 2004. године.

Она је тада изјавила да је Козбија гледала као “ментора” прије него што ју је злостављао.

У јуну 2017. године описала је да јој је Козби дао таблете које су је “замрзнуле” па није могла да спријечи Козбија да је злоставља.

“Нисам била у стању да се борим на било који начин”, рекла је суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана