Бер Грилс: Ако ми Ђоковић буде гост, долазимо у Србију

Agencije
Бер Грилс: Ако ми Ђоковић буде гост, долазимо у Србију

Постоји онај стари штос са Бером Грилсом - да он у Србији не би ни могао да сними епизоде својих чувених и вољених емисија.

Како би остао гладан када би га на сваком ћошку неко нуткао храном, како би морао да се сналази када би га дочекало чувено српско гостопримство? Али, пред нову сезону емисије "У дивљини са Бером Грилсом", чувени авантуриста у разговору за "Недељник" открива да овакав сценарио ипак није незамислив.

"Природне љепоте ваше земље су спектакуларне. Обично када бирамо локације за снимање одлучујемо се за оне које могу да нам понуде разноликост, а Србија нуди пун пакет - планине, ријеке, шуме, богату природу и невјероватну дивљину. Још кад би Новак Ђоковић, кога много цијеним и чији сам велики обожавалац, пристао да ми буде гост у некој од наредних сезона, сасвим сигурно бисмо дошли да снимамо у Србији", открио је Грилс, некадашњи маринац, отац три сина и поносни Британац.

"Новак је снажан узор и волио бих да чујем његову причу о љубави према Србији", истиче Грилс, подсјећајући да су гости у његовој емисији управо људи попут Ђоковића.

Како он то каже - они који својим животом, дјелима, али и снажном вољом и позитивном енергијом мотивишу и инспиришу. Тако се, уз многе холивудске звијезде, прије двије године у Беровој емисији нашао и Ђоковићев вјечити ривал, швајцарски тенисер Роџер Федерер са којим је Грилс освајао Алпе, одиграо, како он то назива, "епску партију пингпонга", и кога је натјерао да поједе рибље око, наравно, пуно протеина и богат извор енергије неопходне за преживљавање.

Федерер је тада изјавио да му је то било једно од најстрашнијих искустава у животу, далеко страшније од било које партије тениса, па чак и када му је Ђоковић са друге стране мреже, а ми се питамо каква искуства би Ноле подијелио са Грилсом. 

Преживљавање у Националном парку Тара, освајање врхова Старе и Суве планине, откривање лепота источне и југоисточне Србије, клисура и кањона, можда би се одиграло неко коло на Копаонику или на обалама Власинског језера, а сигурни смо да би Новак био сјајан и инспиративан домаћин екипи Бера Грилса у Србији. А како би се снашао са изазовима који га очекују?

"'У дивљини са Бером Грилсом' је шоу без граница. Проживљавамо веома интензивна искуства окружени правом дивљином - шумама, пустињама, изгубљени у планинана, препуштени себи у негостољубивим клисурама. Наши гости најчешће немају никакво претходно слично искуство. Са нама не пролазе никакав тренинг. Једноставно их из хеликоптера гурнемо у дивљину и у преживљавање. Због тога имам снажно поштовање за свакога од њих, јер са њима проживљавам њихову нервозу, непроспаване ноћи док се припремамо за први дан снимања, а затим и сав тај адреналин који нас прати на сваком кораку током наредна два дана", поручује Грилс и додаје да се за госте увијек бирају они људи који желе да проживе такво несвакидашње искуство и који су спремни да на том путовању гледаоцима, али и себи открију неко своје ново лице.

Да се суоче са својим границама и страховима, и да их побједе.

"То су људи попут Ђоковића, који су у потпуности остварени у својим каријерама. Они то не раде због новца или славе, јер тога имају напретек. Једноставно, желе да уз мене проживе авантуру која у њима буди оне примарне инстинкте за преживљавањем и заштитом својих најближих, који су дубоко скривени у свима нама", истиче чувено ТВ лице, и признаје да и послије 13 серијала на различите теме о преживљавању у дивљини овај посао за њега још носи изазове.

"Прије свега, то не доживљавам као посао, већ као живот. Одмалена сам уз оца који је био војник и планинар научио да живим са дивљином. Касније сам са тим наставио и као маринац, а ево већ скоро двије деценије то радим и на телевизији. И уживам у томе. Ипак, постоји велика одговорност за оне који су са мном на терену. Ја јесам водитељ и домаћин емисије, али сам истовремено и учитељ, тренер, неко ко брине о њиховом животу, нутрициониста, па на крају и психолог. Људи своје срце и душу највише отварају у тренуцима када су суочени са свом суровошћу живота. Колико год они тада учили о својим границама, и ја кроз њихова искуства много тога откривам о себи. Због свега тога волим ову емисију", поручује Грилс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана