Београдски плејбој - завео три најлепше Југословенке, непрестано флертовао, брак га није смирио

Г.С.
Београдски плејбој - завео три најлепше Југословенке, непрестано флертовао, брак га није смирио

Вучо је у уметничким и боемским круговима био веома популаран, а важио је за изразито паметног и екстремно шармантног човјека, који је био прави магнет за жене... На све то, Вучо је могао да се похвали и чињеницом да долази из врло угледне и богате београдске породице, па можда не чуди што су на његове чари пале неке од наљлепших жена Југославије у то доба, између осталих и чувене Оливера Катарина, Никица Мариновић и Миља Вујановић, пишу београдске Новисти.

Његова љубавна прича с Оливером започела је врло интересантно - увредама и свађом, а то је и сама пјевачица својевремено признала. Она је испричала како ју је Вук у вријеме када је радио као позоришни критичар описао као “милолику приучену балерину”, што ју је до те мјере испровоцирало да га је ошамарила када га је срела након тога.

Но, ова чарка убрзо се претворила у велику љубав, толико страствену да је пар практично преко ноћи завршио у браку... Нажалост, њихова брачна срећа није дуго потрајала, заједно су били тек годину и по дана, који су били обојени оштрим сукобима и обрачунима.

“Вук ми је тада први пут пришао и пољубио ме. Отишли смо у његову прелепу кућу на Сењаку и он је с врата рекао дадиљи да је довео своју жену, Оливеру Вучо. Замолио ју је да нам скува кафу, а онда телефонирао Дагмар Стојановић како би јој саопштио да се оженио. Нисам знала да је с њом у вези четири године и то ме је освестило, па сам заплакала и промрмљала кроз сузе да га не познајем и не волим. Пожелела сам да што пре побегнем...”, описивала је Оливера Катарина почетак овог брака.

Вучо се ни након развода није смирио, а обожавао је лијепе жене и непрестано флертовао са њима... Повезивали су га са бројним љлепотицама, све док му срце није украла чувена Дубровчанка Никица Мариновић - мис Југославије и прва пратиља мис свијета.

Но, неочекивано - био је то трновит пут за овог књижевника јер Никица није жељела ни да чује за њега. Спекулисало се како се овај књижевник жалио пријатељима да су све жене прије ове манекенке биле тек обична разонода, а да је она једина која му је заробила срце.

Ипак, упорност и удварање дуго годину дана дали су резултата, па је пар на концу свега након кратког забављања размјенио брачне завјете, а касније су добили и сина Ђорђа, који је данас архитекта и ради и живи у Америци.

Послије пет година услиједио је развод

“У први мах сам мислио да сам нашао жену с којом ћу провести читав свој живот. Већ после неколико месеци нашег брака увидео сам да сам опет погрешио. У то су ме увериле њене дискусије с нашим пријатељима које су се углавном односиле на књижевност и сликарство... У свим тим дискусијама Никица је водила главну реч. Међутим, временом сам схватио да она није прочитала ниједну књигу већ је само знала наслове истих”, рекао је једном приликом у исповијести коју је објавио стари еротски магазин “Чик” 1972. године.

Касније је Вучо признао да се већ током брака са Никицом заљубио у другу жену и са њом отпочео аферу, а радило се поново о правој љепотици - мисици и глумици Миљи Вујановић.

Пар се дуго тајно виђао, но у једном тренутку обоје су пожељели да своју везу и озваниче. Но, ипак је дошло до краха ове љубави, а све због изненадног одласка Вуча у Париз, гдје и данас живи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана