Алену Делону Србин био преотео жену, касније је и оптуживан за његово убиство

Г.С.
Алену Делону Србин био преотео жену, касније је и оптуживан за његово убиство

Легендарни глумац Ален Делон 8. новембра је напунио 87 година, а из глуме се повукао 2017. године, како је сам говорио, „прије него што му старост одузме сав шарм".

Делон је одувијек важио за једног од најљепших мушкараца на планети, а титула заводника му је на почетку каријере правила и проблеме, будући да није добијао улоге јер су људи сматрали да је „превише лијеп за филм".

Љепота му је донијела доста успјеха и код жена, а глумац је велики противник естетских корекција.

„Нема ништа глупље од вјештачке младости – не можете се преварити, али можда ћете насмијати људе", рекао је он једном приликом.

Иако је у животу имао доста успјеха, како у послу, тако и код жена, Делон је својевремено изјавио како „јесте успјешан, али не и срећан".

„Ја сам програмиран да будем успјешан, али не и срећан. То не иде заједно", истакао је Ален.

Он је такође истакао да је уморан од славе јер није могао да живи као други људи и да никада није имао своју приватност која му је била преко потребна.

Осим према женама, велики страст је гајио и према новцу, алкохолу и оружју. Сматрао је и да је његов живот толико компликован да „нема тог новинара који би могао да га опише".

Крајем 1968. године нашао се у центру скандала када је убијен његив тјелохранитељ. Глумац је тада признао везу са подземљем, али је био ослобођен кривице.

Велику пажњу привлачио је и његов буран љубавни живот

Са глумицом Роми Шнајдер вјерио се 1958. године. Ипак, Ален ни тада није могао да се скраси, већ је имао аферу са њемачком глумицом и пјевачицом Нико која му је 1962. године родила сина. Двије године касније, због свега овога, раскинуо је вјеридбу са Роми.

Ален није желио да призна дијете, иако су га касније одгајили глумчеви родитељи. Тек 2019. године, син је тужио Делона и захтијевао да се докаже да му је глумац заиста отац.

Након раскида вјеридбе са Роми, исте године се оженио глумицом Натали Бартелеми. Мјесец дана након вјенчања, добили су сина Ентонија, али су се три године су се ипак развели.

Међутим, прије брака са познатим глумцем, Натали је била у љубави са Милошем Марковићем, младићем из Књажевца, да би након њега имала аферу са Стеваном Марковићем Стевицом, који је био Милошев пријатељ.

Милош и Стевица били су укључени у уличне београдске туче, када су упознали Алена Делона, који је у то вријеме снимао филм „Марко Поло" у Београду. Ален их доводи у Француску 1962. године, не слутећи да ће се обојица заљубити у његову изабраницу Натали.

Лале Вујадиновић у својој књизи „Крсташи Чубурци", у одјељку „Вечера код два мага", описао је како је Натали изгледала те 1963. године, када је била у вези са тада младим глумцем Милошем Марковићем.

„Милош је већ дуже време био у страсној вези са једном прелепом Францускињом, заправо Шпанкињом рођеном у Мароку, чудног презимена – Кановас. (…) Миша је признао да је то ‘девојка из снова’, детаљно нам описујући њене физичке чари и умеће љубави. Нисам му баш све поверовао, али када ми је Римски рекао да је девојка заиста изузетно лепа, помислио сам да је Милош пронашао девојку о којој свако од нас само може да сања. (…) Имала је блиставу плаву косу, која је падала до рамена, крупне плаве очи, танак струк, лепо обликоване ноге, дугачке и елегантне. Постојало је код ње нешто што ју је чинило прозрачном попут бисера."

То је била Франсис Кановас, која касније постаје Натали и удаје се – али не за Милоша, него за Делона. Милош се оженио Синтијом Бурон, да би могао да оде у Америку.

Након Милоша, тада већ удата Натали имала је аферу са Стеваном Марковићем Стевицом, који је био Аленов тјелохрањитељ. Стевица је 1965. године писао свом брату како у почетку није могао да поднесе Аленову жену, да би се двије године касније заљубио у њу.

„У почетку, кад је Ален говорио да хоће да прими Стевана у кућу, била сам против тога. Али касније сам увидела да је веома шармантан. Августа 1967. била сам физички слаба према њему. После авантуре, било је договорено да се наше пријатељство не квари. Међутим, у септембру сам приметила да се Стеван заљубљује у мене. Постао је непријатан и почели смо да се свађамо", причала је глумица својевремено.

Временом је Стевица постајао све љубоморнији, што се нарочито могло примјетити од новембра 1967. године, када је Натали Делон имала везу са редитељем Филипом де Броком.

У селу Yvelines, недалеко од Париза, првог октобра 1968. године, пронађено је мртво тијело Стевана Стевице Марковића. Ален Делон био је главни осумљичени, иако никада није био оптужен за убиство. Једна од чињеница која је упућивала на њега било је писмо које је Стевица послао свом брату Александру, у којем је написао:

„Ако будем убијен, за то су 100% одговорни Ален Делон и његов кум Франсоа Маркантони."

У овој истрази била је саслушана и Натали Делон.

Након развода брака, остала је у пријатељским односима са Аленом.

Глумицу Мирел Дарк упознао је 1968. године и одмах су се заљубили, а остали су заједно све до 1982. године. Имао је аферу с Ен Парилуд, а касније се заљубио у шведску манекенку Росали ван Бримен. Росали и Ален су заједно добили двоје дјеце, али разишли су се 2001. године.

Ален Делон довођен је у везу са још многим женама из јавног свијета, али и оним које нису познате јавности.

Прошле године је збуркао јавност причом да жели еутаназију, али послије бројних спекулација страних медија, породица глумца се није оглашавала по том питању, пише портал Нова.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана