10 знакова да вас ваш пас бескрајно воли

Agencije
10 знакова да вас ваш пас бескрајно воли

Често се питамо како знати воли ли нас наш пас и како он зна ко је главни.

Оваква питања постављамо јер не знамо како пси размишљају, али, они на много начина показују своју љубав.

Пси су најбољи пријатељи свом власнику, одани су, привржени и ријетко ко зна показати своје осјећаје као они.

С обзиром на то да нисмо свјесни на које све начине показују љубав према нама, у наставку је листа знакова да вас ваш пас бескрајно воли.

Осјећа кривицу када сте љути

Имали сте прилику видјети многе снимке које приказују псе који осјећају кривицу када год схвате да су учинили нешто што се не допада њиховим власницима. То значи да им је стало.

Усваја ваше навике

Пси знају како препознати своје власнике и како тражити њихово одобрење за нешто, а и проводе много времена с људима, тако да практично прилагођавају своје људским навикама.

Лиже вам лице

Ваш пас разумије волите ли га или не. Ако има обичај долазити код вас кад год може и све вријеме се жели играти с вама, требате знати да је то као да вам каже: "Знам да ме волиш… Волим и ја тебе."

Донеси вам своје омиљене играчке

Када вам ваш најбољи пријатељ донесе своју омиљену играчку, то не значи да се само жели играти с вама, већ има и дубље значење. Очигледно, то је чин љубави, али вас он види и као природног вођу и ослања се на вас у игри. У његовим очима, ви волите ту играчку пуно више него он и зато очекује да ће је дијелити с вама.

Гледа вас у очи

Вјеројатно најјача геста на листи. Када вас пас добровољно погледа у очи, то је геста наклоности. То је као да вас жели загрлити. Разне студије су показале да када пас гледа у вас док се играте заједно или га грлите, у вашем тијелу се ослобађа окситоцин, исти хормон који помаже мајкама повезати се са својом дјецом након порођаја.

Спава у вашем кревету

Како бисте разумјели колико вас ваш пас воли, морате обратити пажњу и на то гдје он спава. Ако највише воли спавати на кревету, припијен уз вас, онда нема сумње, то је права геста љубави. Ако ваш мали пријатељ жели бити близу вас по сваку цијену, то је и зато што зна да сте ви спремни бринути се о њему цијелу ноћ. Животиње се осјећају рањиво када спавају и то што своју судбину стављају у ваше руке, важан је знак повјерења.

Ослања се на вас

Некада се пас "залијепи" за власника јер је анксиозан или зато што сте му потребни из неког разлога. То је доказ да он мисли да сте ту како бисте га заштитили и да је поред вас безбиједан.

Помиче своје обрве

Највећи показатељ наклоности није реп. То је "фацијална" експресија вашег пса. Судећи према једној јапанској студији, пси су склони више помицати своју лијеву обрву када су суочени с нечиме што им се свиђа.

Прво долазе вама Ако се пас дође мазити с вама одмах након јела, то је важан показатељ наклоности и значи да вас жели у својој близини. Сви знају да пси желе завршити са својим оброком у потпуности, а када је природна потреба задовољена, имају мноштво избора пред собом… Ако изаберу вас, то је знак љубави!

Топло вас дочека када се вратите кући

Нема се пуно тога рећи овдје. Када само чује звук вашег аутомобила, ваш најбољи пријатељ одмах је узбуђен. Не може дочекати да вас поново види и пожели вам добродошлицу у ваш дом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана