Три грешке које жена преко 50 година себи не треба да допусти

Г.С.
Три грешке које жена преко 50 година себи не треба да допусти

Вјерује се да 3 грешке жена преко 50 година себи никако не треба да допусти, а ако их избјегне изгледаће младолико и префињено.

Њега

Када пређу 50 година, многе жене често праве разне грешке у жељи да се подмладе. Међутим, треба напоменути да свака жена треба да буде свијесна своје љлепоте и снаге коју посједује, те да буде поносна на своје године.

Свака година, свака бора има своју причу и свака жена треба да зна да је посебна на свој начин. Што се изгледа тиче, неки трикови могу допринијети да жена изгледа млађе, а поједине грешке треба вјешто избјегавати како не бо дошло до контра ефекта.

1. Стил облачења

Стил облачења може много да утиче на то како ће било ко од нас изгледати, а осим тога, одређени одјевни комади могу учинити да игледамо старије или млађе. Многе старије даме упадају у замку, те неретко носе ствари које више приличе млађим дјевојкама, а то је велика грешка.

Модни стручњаци изнијели су списак модних комада на које свака жена која је прешла педесету треба да заборави, како не би изгледала вулгарно и јефтино.

2. Фризура

Осим што с годинама наша коса почиње да сиједи, старење може утицати на косу на више начина. Од проређивања до сувоће, начини на које се наша коса носи са старењем значе да ћемо с временом можда морати да промјенимо рутину. Фризура коју носимо може одиграти кључну улогу. Стручњаци су открили због чега жене након 50. не треба да носе дугу косу, а умјесто дуге косе савјетују краћу косу коју можемо стилизовати на веома модерне начине.

3. Шминка

Јака шминка је детаљ којем прибјегавају многе жене послије педесете – стављају превише шминке, посебно пудера који не одговара боји њиховог тена и често добијају шарагарепа наранџаст тон, очи исцртавају тамном оловком, носе јаке, тамне кармине...

Све то додаје године, истиче боре, сваку надувеност и неправилност. Дискретна, квалитетна шминка у зрелим годинама је ипак много бољи избор јер лице с њом изгледа свјежије, а самим тим и млађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана