Tri greške koje žena preko 50 godina sebi ne treba da dopusti

G.S.
Tri greške koje žena preko 50 godina sebi ne treba da dopusti

Vjeruje se da 3 greške žena preko 50 godina sebi nikako ne treba da dopusti, a ako ih izbjegne izgledaće mladoliko i prefinjeno.

Njega

Kada pređu 50 godina, mnoge žene često prave razne greške u želji da se podmlade. Međutim, treba napomenuti da svaka žena treba da bude svijesna svoje ljlepote i snage koju posjeduje, te da bude ponosna na svoje godine.

Svaka godina, svaka bora ima svoju priču i svaka žena treba da zna da je posebna na svoj način. Što se izgleda tiče, neki trikovi mogu doprinijeti da žena izgleda mlađe, a pojedine greške treba vješto izbjegavati kako ne bo došlo do kontra efekta.

1. Stil oblačenja

Stil oblačenja može mnogo da utiče na to kako će bilo ko od nas izgledati, a osim toga, određeni odjevni komadi mogu učiniti da igledamo starije ili mlađe. Mnoge starije dame upadaju u zamku, te neretko nose stvari koje više priliče mlađim djevojkama, a to je velika greška.

Modni stručnjaci iznijeli su spisak modnih komada na koje svaka žena koja je prešla pedesetu treba da zaboravi, kako ne bi izgledala vulgarno i jeftino.

2. Frizura

Osim što s godinama naša kosa počinje da sijedi, starenje može uticati na kosu na više načina. Od proređivanja do suvoće, načini na koje se naša kosa nosi sa starenjem znače da ćemo s vremenom možda morati da promjenimo rutinu. Frizura koju nosimo može odigrati ključnu ulogu. Stručnjaci su otkrili zbog čega žene nakon 50. ne treba da nose dugu kosu, a umjesto duge kose savjetuju kraću kosu koju možemo stilizovati na veoma moderne načine.

3. Šminka

Jaka šminka je detalj kojem pribjegavaju mnoge žene poslije pedesete – stavljaju previše šminke, posebno pudera koji ne odgovara boji njihovog tena i često dobijaju šaragarepa narandžast ton, oči iscrtavaju tamnom olovkom, nose jake, tamne karmine...

Sve to dodaje godine, ističe bore, svaku naduvenost i nepravilnost. Diskretna, kvalitetna šminka u zrelim godinama je ipak mnogo bolji izbor jer lice s njom izgleda svježije, a samim tim i mlađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana