Уз ову намирницу ријешите се наслага леда у фрижидеру

GS
Уз ову намирницу ријешите се наслага леда у фрижидеру

Ако нисте један од срећника који имају модеран фрижидер без замрзавања, такозвани „но фрост“ вјероватно вам се дешавало да вам се у замрзивачу често хватао лед.

Ово се дешава сваког пута када заборавите да затворите врата фрижидера до краја, а понекад је проблем стари апарат који не ради како треба и производи превише леда. Уколико је ријеч о доњим полицама у фрижидеру, проблем може бити у неправилном складиштењу хране.

Ево како да то ријешите на најлакши могући начин.

Како настаје лед

Лед најчешће настаје због вишка влаге у фрижидеру и замрзивачу, тако да увијек треба да водите рачуна о кесама са храном које чувате унутра. Требало би да се увјерите да су сви контејнери и кесе са храном затворени, јер ц́е то спријечити да влага изађе и таложи се на зидовима.

Никад више лед у фрижидеру и замрзивачу

Да би се спријечило стварање леда на зидовима замрзивача и фрижидера, прво би треало да га одмрзнете и темељно очистите. Потом добро осушите све зидове на ваздуху или тапкајући папирним убрусом. Е сад долазимо до кључне радње – на памучну крпу капните пар капи обичног сунцокретовог уља (или било којег другог) и тиме премажите зидове. Уље би требало да отежава накупљање и формирање новог леда, преноси Крстарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана