Укључујте бојлер овако и рачун за струју ће бити дупло мањи

GS
Foto: Twitter

Да ли је боље искључити бојлер или га држати стално укљученим и како уштедети, дилема је која мучи све који желе да смање рачун за електричну енергију.

Тема бојлера и потрошње увијек је актуелна. Неко ће вам рећи да је пуно рационалније оставити бојлер укључен цијели дан и ноћ, јер тада не мора да загрије сву воду, већ само одржава топлоту, а други заговарају теорију да га је најбоље укључити када је потребно.

Апсолутно није истина да је за новчаник боље имати бојлер стално укључен. Наравно, све зависи од броја укућана. Зато, ако се ради о самцу или брачном пару, рационалније је да бојлер пале према потреби. С друге стране, ако се ради о породици с великим бројем чланова, вјероватно им је најзгодније да бојлер буде стално укључен јер ће некоме сваког тренутка требати вода.

- Важну улогу игра и намјена бојлера. Ако је бојлер намијењен само за туширање, онда га има смисла повремено укључити, а ако је ријеч о великом проточном бојлеру који користите и за кухињске потребе, онда га има смисла повремено укључивати јер тада ћете га највjероватније врло ријетко гасити – кажу стручњаци, а преноси Јутарњи лист.

Зато је економичније укључити га када је потребно, а наравно, ако већ водите рачуна о уштеди, онда га укључите када је тарифа јефтинија, додају професионални електричари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана