Трикови помоћу којих ћете брзо осушити веш током хладних зимских дана

Kliks
Foto: Ilustracija

Током хладних зимских дана сушење веша је велики изазов за све, посебно, ако су у питању дебљи комади одјеће.

Постоје начини да се веш брже осуши, а ви му у томе можете итекако помоћи.

Када је машина завршила цијели пограм прања и вријеме је за вађење веша, узмите и укључите машину још једном само на центрифугу. Тиме ће се веш додатно оциједити и изаћи ће из машине много мање мокар него када се циједи само током прања.

Не претрпавајте сушилицу

Када извадите веш из једне машине распоредите га на бар двије сушилице. Између ствари оставите довољно мјеста како би ваздух могао несметано да циркулише. Уколико имате могућност оставите и мало одшкринут прозор, јер ће тако постојати још боља провјетреност и неће се стварати влага и кондензација у кући или стану.

Пеглајте полусух веш

Веш се најбоље пегла када није пресушен. Зато је најбоље да га скинете да сушилице док је још увијек мало влажан. Осим што ћете га лакше испеглати, такође ћете скратити процес сушења, јер врућа плоча пегле уклања влагу из тканине, па ће веш док га испеглате бити потпуно сух.

Искористите сунчеве зраке

Без обзира колико је напољу хладно, уколико има сунца изнесите сушилицу на кратко напоље. Оставите сат, два, колико има сунца, а онда га унесите унутра. Иако се може десити да се веш заледи, брзо након што га вратите у кућу биће у потпуности сух.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана