Топли земљани и ружичасти тонови су тренд за уређење дома у 2023. години

ГС
Foto: Илустрација

Годину за нама обиљежили су тонови умирујућих нијанси зелене, а 2023. ће бити година топлих боја.

Много земљаних тонова, топлих неутралних, ружичастих нијанси и више експериментисања са богатим, тамним нијансама и сјајним бојама.

„Лично сам веома узбуђена због најављених трендова боја за 2023. годину. Изгледа да су у протеклих неколико година људи почели да прихватају смјелије боје када је у питању дизајнирање дома, али су током посљедње двије године одустали. Можда се у 2023. години то промијени", рекла је Сара Асаф, стручњак за дизајн дома .

Пригушене нијансе теракоте, зелене, жуте, боје шљиве, чоколадно браон,тамног жада и цигла црвене, биће популарни избори за боје зидова, намештаја и кућног декора. Ове боје су топле и природне и пружају одличан контраст тоновима дрвета.

„У поређењу са земљаним бојама које су биле популарне 1990-их, земљане нијансе имају више бохо и модернијег у себи", истиче дизајнерка ентеријера Карла Баст.

Тамне боје имају дубину коју не можете добити од пастелних или неутралних тонова.Тамне боје права су посластица за очи. Ту спадају боја угља и окер.

„Ружичаста је по природи боја која промовише спокој и исцјељење, елегантна је и софистицирана, па није ни чудо што су власници кућа веома заинтересовани за све нијансе ове боје", рекла је Данијела Виламил, дизајнер ентеријера у Лас Вегасу.

Џенифер Веруто, извршна директорка и оснивач дизајнерског студија у Сан Дијегу, каже да ће богати и привлачни тонови и нијансе боја попут глине и зелене бити такође популарни у 2023.години, преноси РТС.

„Већ видимо наговјештаје овог тренда у часописима за кућну декорацију и на мрежама. Нежна ружичаста, мента зелена и љубичаста све ће бити популарне боје за зидове, намјештај и додатке", рекла је Џенифер Веруто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана