Теглице за чување хране уносе ред у оставу и кухињу

Агенције
Foto: Илустрација

У свијету је познат тренд назван pantry goals, а односи се на савршено посложене кухињске ормариће и оставе пуне теглица с храном, послагане по величини, боји или типу намирница.

Свака теглица има етикету с називом намирнице ради лакшег сналажења.

Људи широм свијета фотографишу своје естетски привлачне кухињске полице и тако инспиришу друге да среде ствари у својим домовима. Различити облици тегли, различити материјали поклопаца те етикете за називе чине сваку полицу другачијом - мора се признати да има нешто у осјећају задовољстава када је све на своме мјесту, када је чисто, лијепо и прегледно, те се ствара онај сатисфyинг момент којем сви тежимо.

Постигните свој pantry goals

За почетак, испразните и добро очистите све полице, ладице и ормариће у којима држите храну. Претпоставимо ли да сте набавили тегле, посао може почети. Сву храну која стоји у врећицама или картонским паковањима, попут риже, тјестенине, зобених пахуљица, шећера, соли и каве, потребно је "преселити" у чисте и суве теглице. Не само да ће вам бити лакше и прегледније сналазити се када вам нешто затреба, већ се храна неће расипати уоколо нити кварити.

Када је ријеч о организацији, све намирнице можете спремати према категоријама: житарице, тјестенине, брашна, орашасти плодови, пахуљице за доручак, кекси, зачини.

Не заборавите на папириће или наљепнице написати назив намирнице. Постоје и пантрy фанатици који цијеле зидове или остеве претварају у простор за слагање тегли. Али, с обзиром на то да су ријетки сретници с толико простора, најважнија је добра организација како бисте своју савршену оставу постигли и у малим кухињама, с малим простором за похрану хране.

Сваки ће дом на овај начин добити један топао, модеран додир, а тегле ће уједно бити и минималистички декор који ће подићи и освјежити простор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана