Скида каменац и флеке као од шале: Ово средство има свака жена, а мало која зна да од њега кућа блиста

ГС
Скида каменац и флеке као од шале: Ово средство има свака жена, а мало која зна да од њега кућа блиста

У данашње вријеме на тржишту се може наћи велики број хемијских дезинфекционих средстава. Али нема потребе да купујете велики број различитих дететрџената.

Познато је да се ацетон користи као средство за скидање лака за нокте, али се може користити и за чишћење и одржавање домаћинства. Користан је за уклањање разних мрља, на пример, мрља од порцелана. Утрљајте одстрањивач лака за нокте на запрљане површине и користите памучни штапић да уклоните мрље.

Чишћење коже

Ако на кожи имате мрље од мастила или лијепка, можете користити и ацетон да их уклоните. Ставите мало ацетона на вату и очистите мрље. У случају јаког лијепка, вату треба држати на кожи док с Чишћење стакла

Чишћење тастатуре

Ацетон има улогу и у чишћењу ручних сатова, лакираних ципела, компјутерских тастатура... За чишћење увијек користите вату, папирни пешкир или меку крпу. За чишћење тастатуре можете користити и стару четкицу за зубе. Иако средство за скидање лака за нокте има много предности, имајте на уму да може бити опасно по здравље ако се удише дуже вријеме.

Чишћење мрља на подовима од плочица

Ако се на поду са плочицама, на примјер, у кухињи појаве стране мрље и не обришу се, онда се могу уклонити салветом и средством за уклањање лака за нокте. Након чишћења, плочице се исперу сапуном и обришу. Ипак, ово не треба користити на дрвеним подовима јер се може скинути лак.

Савјет: Најбоље је да га користите у добро проветреном простору и што је даље могуćе од отвореног пламена. Будите пажљиви како рукујете овим и сличним производима, јер они могу уништити пластику, лакиране дрвене површине и одређене синтетичке тканине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана