Шест трикова за чишћење куће без хемикалија

ГС
Foto: Илустрација

Вјероватно је дугачак попис састојака које је тешко изговорити, а све те јаке хемикалије за чишћење куће вам нису потребне.

Само требате свладати неколико природних трикова за чишћење једноставним састојцима.

У наставку вам доносимо 6 "chemical free" трикова за чишћење дома.

Освјежите канту за смеће с неколико кришки лимуна

Сљедећи пут да бисте освјежили канту за одлагање смећа, додајте неколико кришки лимуна. Лимун помаже ријешити се мириса, а кора од лимуна помаже у чишћењу диспозиције.

Ријешите се лошег мириса пешкира сирћетом

У прање додајте капљице сирћета како би пешкири поновно мирисали као нови.

Користите со за чишћење посуда

Со је изврсна алтернатива соде бикарбоне за чишћење посуда од метала. Само ставите мало соли у посуду од метала и папирнатим ручником обришите. Помаже у њежном чишћењу хране заглављене у тави.

Природни освјеживач ваздуха

Умјесто освјеживача ваздуха пуног хемикалија, можете направити освјеживач зрака у спреју користећи кришке наранџе и неколико кашичица  цимета у праху. Тако је једноставно и запитаћете се зашто сте све ове године куповали освјеживаче у трговини.

Сирће може очистити скоро све

Ако тражите средство које ће вам помоћи очистити и дезинфицирати било коју површину у вашем дому, не можете погријешити с сирћетом. Може се користити на многим површинама за чишћење и дезинфекцију, укључујући површине с храном, кухиње, подове, прозоре, каде, плочице, веш и још пуно тога.

Крпа од микровлакана

Крпе од микровлакана изврсне су за уклањање прашине. Не требате користити ни средство за чишћење, само обришите површину крпом од микровлакана. Можете користити и природно средство за чишћење од сирћета и воде ако требате очистити површине, али сама крпа од микровлакана одлично дјелује за уклањање прашине, преноси Wall.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана