Сат никада не би требало да поставите у ове двије просторије у кући

ГС
Foto: Илустрација

Фенг шуи правила за привлачење среће и позитивне енергије у дом кажу да је веома важно на које мјесто ћете у кући поставити сат. Сат представља битан симбол и као такав означава кретање, акцију и промјену.

Прво и основно правило је да се сат поставља у просторију која је прометна или у којој има највише активности. Таква је дневна соба где укућани највише комуницирају и гдје проводе највише времена.

Такође добра опција је да се сат постави у радној соби или канцеларији. Корисно  је да имате сат који ће показивати колико времена сте провели у раду.

На једном мјесту никако није добро да држите сат: у спаваћој соби. Та соба служи искључиво за одмор, као и постизање сексуалне енергије, гдје је вријеме најмање битно. Најбоље је сат да поставите у дневну собу или посебну просторију, гдје ће сви, па чак и гости, моћи да га виде.

Сат никада не стављајте на зид наспрам улазних врата. На истоку, према Фенг шуи традицији, главни елемент је дрво. Зато се никада на зидове не стављају сатови који су направљени од метала, а најбоље замјене су им они од дрвета, камена или пластике.

Ипак, постоје и мјеста гдје је, према фенг шуи правилима, добро држати сат. То су дјечија соба, као и соба код беба због храњења. Најбоље је да користите само сатове које немају клатно или звук, него дигиталне.

Код старије дјеце, сатови се користе да дјеца не закасне у школу, па је добро да један такав поставите у њиховој соби. Набавите неки сат лијепог дизајна. Сатови који су украшени сликама четири годишња доба, или који показују сунце и мјесец, дан и ноћ, су одлична комбинација за привлачење позитивне енергије код дјеце.

Не чувајте покварене сатове или без батерије. Према фенг шуи обичајима, покварени сатови доносе лошу и блокирану енергију у дом, преноси Магазин Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана