Пет проверених начина да вас заволе

Г.С.
Пет проверених начина да вас заволе

Одговор на питање како са мачкама прећи “на ти” дао је тим стручњака.

1. Нека она приђе прва

Истраживање швајцарских стручњака је показало да је пуштање мачке да преузме иницијативу важно за стварање доброг односа. Студија спроведена у 51 домаћинству у Швајцарској показала је да мачке чешће прилазе људима који не обраћају пажњу на њих. Већини испитаника је мачка пришла када су читали, преноси Петмагазине.рс.

2. Приђите јој као да сте мачка

Стручњаци савјетују да свој прст полако усмјерите ка носу мачке и задржите га испред њега. Уколико се мачка приближи како би ваш прст помирисала или се о њега трљала, одлично - то је добар знак!

3. Мазите је тамо гдје јој прија

Студија из 2002. године показала је да су мачке позитивно реаговале, предењем и трептањем, када су их мазили у предјелу чела и образа.

4. Дајте јој простора

Показаће вам да нешто не воли тако што ће сиктати, гребати, гристи, или ће пак поравнати уши, гледати у вашу руку или правити нагле покрете репом. У тим тренуцима најбоље је да се повучете.

5. Не претјерујете са храном

Велика количина хране = много љубави - не претјерујте. У једном истраживању учествовало је 58 мачака са вишком килограма, и оне су неколико недјеља биле подвргнуте дијети. Резултат је био тај да је 75% власника изјавило да су њихови љубимци умиљатији и да више времена проводе у њиховом крилу откад су им промијенили исхрану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана