Пет детаља који ће од обичне собе направити фантастичну

ГС
Пет детаља који ће од обичне собе направити фантастичну

Да ли сте некада, сједећи у својој омиљеној фотељи, погледали по просторији и помислили да у њој нешто фали, а да не можете тренутно одредити шта?

Ако је одговор потврдан, сазнајте на којих то пет начина, од добре просторије, можете направити фантастичну.

Пронађите одговарајући тепих

Не постоји ништа осим ефектног тепиха што би боље могло да уклопи све детаље у просторији у једну цијелину. Одговарајући тепих може помоћи да се нагласи одређена боја, дода текстура или споје, иначе неспојиви, елементи.

Тепих ће успоставити равнотежу осталих елемената у просторији. Да ли је соба прешарена? Потражите тепих са неутралним тоновима. Међутим, уколико је соба пуна глатких, сјајних површина, набавите тепих са текстуром, јер ће он "разбити" монотонију и унијети свјежину у ваш дом.

Кућне биљке

Увијек је "оку мило" када је простор испуњен детаљима из природе. Једноставно, тада се осјећате испуњено и слободно. Набавите кућне биљке које ће у ваш дом унијети боју и свјежину.  Такође, не занемарујте и чињеницу да ће ваздух у њему бити много чистији, а ваше тијело, здравије.

Унесите дашак умјетности

Ниједна просторија не може бити потпуна без дашка умјетности у њој. Грешка коју већина људи чини при избору умјетничких дјела је та што не бирају довољно велике и ефектне комаде. Погледајте простор у свом дому. Ако слика на зиду изгледа као да не припаду ту или је намјештај једноставно "прогута", то је вјероватно зато што је премалена.

Примјера ради, покушајте да дуж цијелог зида закачите слике (различитих димензија и мотива) и сигурно ћете бити одушевљени модерним изгледом свог дома.

Освјетљење

Свјетиљке (лампе, лустери и плафоњерке) важни су да бисте квалитетно освијетлили просторију, али  и због тога што право освјетљење може учинити да просторију видите на потпуно другачији начин.

"Свемогућа" тканина

Тканина је оно што собу чини топлом, угодном и привлачном. Јастуци занимљивих текстура, мекане деке и ефектне завјесе даће посебну ноту вашем дому.

Ако на прозорима тренутно имате само ролетне, чак и најобичније завјесе ће простор учинити угоднијим и потпунијим. Искористите јастуке и прекриваче да бисте употпунили изглед вашег дома. Недостаје вам боје? Мало текстуре? Сјаја? Додајте пар јастука и проблем је ријешен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана