Пет боја кухињских зидова које требате избјегавати, тврде стручњаци

ГС
Foto: Илустрација

Док је избор боја важан у свакој просторији твог дома, може бити теже, али и дуготрајније и скупље, прилагодити своје идеје боја за кухињу.

Међутим, оно што за почетак треба знати су нијансе за које стручњаци кажу да никако не спадају на кухињске зидове.  Није тајна да су идеје за бијеле, неутралне и зелене кухиње посљедњих мјесеци направиле дигле пуно прашине у индустрији дизајна, међутим, ови тонови су можда проживјели своје најбоље дане, кажу стручњаци за боје. Ево нијанси које треба избјегавати у 2022. години. 

1. Црвена

Црвена је некако одувијек била контроверзан избор у кухињи, па није изненађујуће да стручњаци упозоравају на то и то код кречења великих површина кухиње у црвено. Кухиња је простор у којем се требаш опустити док кухаш, једеш или угошћујеш пријатеље. За многе је црвена боја моћна и превише ометајућа за ову специфичну просторију. 

2. Сјајна бијела

Концепт потпуно бијелих кухиња изазвао је расправу као један од кухињских трендова које треба избјегавати, а сјајна бијела, чак и у умјереним количинама, пала је у потпуну немилост међу дизајнерима.

3. Жута

Стручњаци кажу да ова флуоресцентна нијанса одвлачи пажњу од осталих лијепих предмета које можда имаш у својој кухињи, попут радних плоча или расвјетних тијела. У кухињи се већ догађа пуно тога, а не треба ти осјећај хаоса којем придоноси жарка жута боја.

4. Беж

Иоако се беж може чинити као сигуран избор који ће издржати тест времена, стручњаци упозоравају да би кухиња могла изгледати досадно и беживотно. Беж често даје конзервативан дојам, тврде они, па предлажу да се одлучиш за рискантнију, али елегантну нијансу.

5. Тамно зелена

Иако је изглед кухиње увијек приоритет, стручњаци упозоравају да неке нијансе могу утицати на вриједност куће. Међу најистакнутијим од свих је тамнозелена. Боје које треба апсолутно избјегавати су тамније боје и нијансе зелене, плаве, црвене и љубичасте, које ће бацити сјену на храну и замрачити простор. Зелену и наранџасту посебно треба избјегавати у кухињама,преноси Јутарњи.

 

Дакле, ако размишљате о продаји куће с тамнозеленом кухињом, можда би требали још једном размислити. Ова боја, кажу, руши цијену некретнине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана