Пазите гдје држите воду у кући: На једном мјесту привлачи биједу и невоље

Г.С.
Пазите гдје држите воду у кући: На једном мјесту привлачи биједу и невоље

Према фенг шуи вјеровању, вода је увијек Јанг, а спаваćа соба треба да буде више Јин. То је разлог зашто се не препоручује да је држите у тој просторији – штети њеном здрављу и брачним односима.

Добро је имати воду у лонцу или нешто што то симболизује у куćи, као што је слика језера.
Недостатак њене енергије манифестује се као недостатак новца, проблеми са послом и друге потешкоćе у животу. Међутим, ако је њена енергија превише интензивна, онда људи постају неодлучни, што опет није добро. 

Важно је имати равнотежу јер је вода један од најмоćнијих елемената, у малим количинама делује благотворно, а у великим је штетна. Прије свега, сва вода коју држите у дому мора бити бистра и свежа, а идеално је ако тече и жубори. То може бити акваријум, фонтана, рибњак, вазе са цвеćем... Изузетно је важна и локација дома и зато су ово места на којима не би требало да се задржава вода.

Десно од улазних врата

Дакле, када стојите унутра окренути према улазним вратима, вода не би требало да стоји на вашој десној страни јер изазива лошу енергију на вашу породицу и љубавну везу. На пример, ако је у куćи ожењен мушкарац, ова лоша енергија би га могла одвести у прељубу. 

Вода у спаваћој соби или иза леђа

Према фенг шуи вјеровању, вода је увијек Јанг, а спаваćа соба треба да буде више Јин. То је разлог зашто се не препоручује да га држите у тој просторији – штети вашем здрављу и брачним односима. Чак ни слика са воденим мотивима није пожељна у спаваćој соби.

Такође, пазите да вам вода или слике са водом не стоје иза леђа, на пример, изнад кауча на коме седите или места где седите и радите нешто. Ово се не односи на славине и вазе.

Испод степеница

Ово је још једна локација у дому где не морате да чувате воду, јер тако симболично газите благостање и богатство и тако омаловажавате ове важне ствари у животу. На овај начин одбацујете обоје.

Устајала вода доноси лошу енергију

Пазите да у куćи нема воде која се замутила или непријатно мирише. Редовно мењајте воду у вази са цвијеćем, у акваријуму, тераријуму... и водите рачуна да негде немате заборављену чашу воде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана