Ово је идеална температура по просторијама у стану током зиме

Агенције
Foto: Илустрација

Идеална температура за ваш дом највише зависи од ваших навика, али треба водити рачуна о паметном коришћењу електричне енергије.

Због тога британско министарство енергетике препоручује постављање термостата на температуру између 20 и 21 степен у зимским мјесецима, а и нижу када спавате или далеко од куће, пише Real Simple.

Дневна соба

Најбоље је одржавати температуру дневног боравка између 19 и 22 степена, јер се ту проводи највише времена, а ту и долазе гости. Стручњаци кажу да је ову просторију неопходно редовно провјетравати.

Спаваћа соба

У стану би требало да буде најхладније, а идеална температура је између 16 и 18 степени. Разлог за тако ниску температуру је квалитет сна. Превисока температура у спаваћој соби лоше утиче на сан, повећава немир и продужава вријеме потребно за успављивање. Такође се не препоручује спавање у хладној просторији јер се можете прехладити.

Кухиња

Загријати на максимално 20 степени, јер кување додатно загријава простор. Међутим, температура не смије бити испод 20 степени, јер се тада ствара кондензација и влага, што изазива стварање буђи.

Купатило

Температура у њему треба да буде 21 степен, јер је пријатно за боравак, а на зидовима купатила се неће стварати влага. Када подижете температуру током купања, провјетрите купатило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана