Ово цвијеће привлачи срећу и цвјета само зими

GS
Foto: YouTube

Најљепше зимско цвијеће су хризантеме, које су симбол среће и породичног благостања.

Хризантеме су цвијеће које се код нас носи на гробљима, али широм свијета, а посебно на истоку, хризантеме симболизују цвијет који привлачи срећу околности.

Зато се у јесен сади око сваке кућe да укућанима донесе само радост и весеље. Аустралијанци би блиском члану породице без оклевања поклонили хризантему у знак захвалности и љубави, а у Америци је овај цвијет познати симбол радости.

Уз овај цвијет су могуће различите комбинације боја у башти, управо због широког спектра боја које хризантема нуди. Погодне за разне подлоге, захтијевале би само изузетно излагање сунчевој светлости и заштиту од ветра (на шта многи заборављају приликом садње), преносе Новости.

Ако сте у могућности, унесите дио њихове позитивне енергије у своју башту, јер не само да ће то донијети срећне околности у ваш живот, већ ће учинити да ваша башта изгледа живахније и шареније. Цвијет је првобитно златно-жуте боје, а данас у свијету постоје хиљаде различитих врста и боја, од којих свака има своје посебно значење:
Бијела хризантема – асоцира на истину, јасноћу мисли и исправно доношење одлука, па је као таква погодна за предмет који помаже у медитацији

Црвена хризантема је знак љубави и интензивне страсти

Љубичаста хризантема – показује елеганцију и племенитост

Плава хризантема – носи са собом смиреност и инспирацију

Наранџаста хризантема је знак топлине и напретка

Жута хризантема – као најтужнији симбол, носи знак неузвраћене љубави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана