Ове три ствари никада не смијете урадити кад сретнете пса, иначе ће вас напасти

Г.С.
Ове три ствари никада не смијете урадити кад сретнете пса, иначе ће вас напасти

Међутим, ако је тај пас нервозан и вјерује да покушавате да га дирате, то би могао бити рецепт за катастрофу

Дресер паса открио је три главне ствари које никако не смијете урадити када први пут сретнете пса. Адам Спивеј је директор и главни тренер Southend Dog Traininga, који је већ помогао у дресури 17.000 паса путем онлине програма. 

Професионални тренер такођер користи свој налог на друштвеним мрежама за дијељење бесплатних савјета и трикова о свему, од тога како тренирати пса до тога како се понашати у његовој близини, преноси The Sun.

У једном таквом видеу Адам је подијелио:

- Када први пут упознате новог пса, престаните да му гурате руку да је помирише. Док је то говорио, испружио је руку према напријед, показујући тачни потез коју многи људи праве да би их пси намирисали.

Наставио је:

- И престани да причате с њима… Ако је тај пас нервозан, постане врло сумњичави и може се повући или натјерати их на непожељну реакцију. Ако је пас сретан, ''дјечији говор'' ће га врло брзо узбудити, што може довести до тога да скочи или чак угризе некога.

Адам је даље рекао да стављање руке испред пса изгледа као да покушавате да га додирнете, што би могло бити уреду ако је пас миран и сретан. Међутим, ако је тај пас нервозан и вјерује да покушавате да га дирате, то би могао бити рецепт за катастрофу. Објаснио је:

- Може се повући или вас чак угристи за руку.

Адам је наставио:

- Додатно, немојте се спуштати на њихов ниво ако не познајете тог пса јер, ако се тај пас успаничи и реагира, угрист ће вас за лице.

Затим је подијелио шта би требало урадити умјесто тога:

- Оно што заправо желите да урадите ако сретнете непознатог пса јесте да допустите том псу да вас оњуши. И не дирајте пса, не разговарајте с псом нити комуницирајте с псом на било који начин док пас не престане да вас њуши.

- Ако је пас престао да вас њуши и одшетао, једноставно му се не свиђате. А, ако лијепо сједи и власнику је то уреду, можете га помиловати испод браде, а он ће подићи главу, без пријетње, врло мирно, готово попут масаже - додаје, а преноси Вечерњи лист.

Људи су брзо коментирали објаву ТикТок корисника @southendtraining1  док је једна особа написала:

- Одличан савјет, толико људи пружа руку или покушава да додирне пса, а наше нервозно штене увијек лаје као реакцију да их отјера.

Други је подијелио:

- Ово је као преквалификација, увијек им допуштам да ми помиришу руку. Имат ћу то на уму убудуће. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана