Освјежите завјесе да трају годинама уз ова три састојка

GS
Foto: Facebook

Завјесе су један од најљепших и најважнијих украса који већину станова и кућа чине топлим домом. Често дају завршну тачку уређењу ентеријера, а у зависности од материјала, боја и модела сваком простору дају дашак стила и елеганције.

Осим естетске, завјесе имају и практичну улогу јер пружају топлотну изолацију, заштиту од сунца и нежељених погледа.

Већина се одлучује за бијеле завјесе које употпуњују драперијама у другим бојама и узорцима. С временом пожуте, због разних фактира. На њима се, као и на свакој другој тканини, накупљају мириси, прашина, остаци смога и масноћа, па је корисно знати како им вратити првобитни сјај.

Завјесе су осјетљива тканина па је важно знати да их оперете, а ми ево трика који ће након наношења изгледати као да сте их управо купили.

Потребно је:

1 таблета аспирина
1 кесица прашка за пециво
1 мјерица течног детерџента

Поступак:

Скините завјесе и ставите их у машину, између слојева ставите једну таблету аспирина. У преграду за прање сипајте кесицу прашка за пециво, а у преграду за претпрање сипајте дозу течног детерџента. Укључите машину на програм за завесе, а ако ваш модел нема ту опцију, једноставно је поставите на прање на 30 степени и смањите брзину центрифуге, преноси Супер жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана