Најскупљи експонат - фрижидер "Долче/Габана" и "Смег" ОД 35.800 евра

Срна
Најскупљи експонат - фрижидер "Долче/Габана" и "Смег" ОД 35.800 евра

БЕОГРАД - Најскупљи експонат на Међународном сајму намјештаја у Беораду, који се одржава до недјеље, 10. новембра, је фрижидер, заједнички револуционарни пројекат који потписују "Долче и Габана" и "Смег", а који кошта 4.210.000 динара /око 35.800 евра/ са ПДВ-ом.

На вратима фрижидера је емајлом и уљаним бојама осликан лик Светог Ђорђа који убија аждају, а на горњем и бочним панелима су различити алегоријски ликови и фигуре, све из сицилијанске традиције.

Ријеч је о пројекту који представља нову перцепцију "Мејд ин Итали" апарата за домаћинство, који више нису само пуки производи, већ истинска умјетничка дјела, саопштено је из прес службе Београдског сајма намјештаја.

Сваки од укупно 100 фрижидера из ове едиције /а један од тих стотину налази се управо на овом сајму намјештаја/ осликан је дјелима сицилијанског умјетника Ђанфранка Фиореа у маниру и са елементима средњовијековне сицилијанске традиције.

На Београдском сајму јуче је отворен 57. Међународни сајам намјештаја, опреме и унутрашње декорације, на коме ће до 10. новембра посјетиоци моћи да виде производе више од 500 излагача из 38 земаља.

На сајму се представљају најзначајнији регионални и европски дизајнери, произвођачи и дистрибутери намјештаја, дрвне индустрије и пратећих грана.

Своје производе представиће, између осталих, произвођачи из Италије, Њемачке, Швајцарске, Данске, Аустрије, Шведске, Турске, Чешке, БиХ, Бугарске, Хрватске, Сјеверне Македоније, Пољске, Румуније, Словеније, а посјетиоци ће моћи да погледају и изложбу младих дизајнера.

Најуспешнији излагачи, по оцјени међународног стручног жирија, добиће сајамску награду "Златни кључ", док ће награда "Сајамски кључ" бити додијељена за допринос подизању квалитета манифестације и укупан сајамски наступ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана