Најбоље методе за чишћење рерне

GS
Foto: Facebook

Ево неколико трикова који могу помоћи при чишћењу рерне.

Парна чишћење: Напуните посуду за печење водом и додајте неколико капи лимуновог сока. Загријте рерну на ниској температури и оставите да пара дјелује неколико минута. Пара ће омекшати наслаге масноће и остатака хране, олакшавајући њихово уклањање.

Паста од соде бикарбоне и воде: Направите пасту од соде бикарбоне и воде и нанесите је на прљаве дијелове рерне. Оставите да одстоји преко ноћи, а затим обришите влажном крпом. Сода бикарбона ће помоћи у уклањању тврдокорних мрља и неугодних мириса.

Оцат: Оцат је још један природни чистач који може помоћи у уклањању масноће и остатака хране из рерне. Помијешајте оцат и воду у омјеру 1:1 и нанесите смјесу на прљаве дијелове. Оставите да дјелује неколико минута, а затим обришите влажном крпом.

Лимунов сок: Лимунов сок такође може бити користан при чишћењу рерне. Исциједите лимунов сок и нанесите га на прљаве дијелове. Лимунска киселина ће помоћи у отапању масноће и хране, олакшавајући њихово чишћење.

Комад папира: Ако се на дну рерне налази тврдокорна масноћа или мрље, ставите на дно рерне комад папира. Током сљедећег печења, масноћа ће се загријати и омекшати, олакшавајући њено уклањање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана