Муче вас непријатни мириси у кући? Ријешите их се на неколико једноставних начина

Агенције
Муче вас непријатни мириси у кући? Ријешите их се на неколико једноставних начина

Током година, разни производи у домаћинству почну да испуштају непријатне мирисе. Међутим, стручњаци кажу да нема мјеста за панику, јер све можете решити производима које већ имате у кући.

Мирис ваниле је одличан за ријешавање непријатних мириса у фрижидеру. Све што би требало да урадите јесте да вату умочите у екстракт ваниле и ставите је у фрижидер, на једну од полица у задњем дјелу.

Овако ће нестати сви непријатни мириси који су остали у фрижидеру од покварене хране, или јак мирис лука. Осим ваниле, непријатни мириса се можете ријешити и уз помоћ соде бикарбоне, коју је такође довољно да ставите у једну посудицу, па у фрижидер.

Неизбежно је и да канте за смеће након одређеног времена почну да миришу непријатно, али и то се лако ријешава. Прво, дно канте прекријте старим новинама, јер ће вам оне упијати сву течност која евентуално цури из смећа. Испод канте ставите мирисни папир за сушење веша, како бисте се ријешили непријатних мириса.

Ако ваша машина за прање судова почне да испушта непријатне мирисе, мало сирћета би ту могло да буде “спас”. Једну шољицу сирћета ставите у машину и укључите испирање. Сирће има природно антибактеријско средство.

Како би вам цијела кућа пријатно мирисала, помоћи ће вам мирисна уља. У један лонац сипајте воде и додајте неколико капи мирисног уља. Ако немате мирисна уља, можете додати зачине или разно миришљаво биље. Затим ставите лонац на ринглу, и сачекајте да прокува. (klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана