Моћна комбинација дрвета и сиве боје

Agencije
Моћна комбинација дрвета и сиве боје

Сива боја влада ентеријерима већ годинама и, како кажу стручњаци из области уређења домова, тако ће остати у наредном периоду. Осим што је још у тренду, она је врло захвална нијанса јер се може комбиновати са многим другим бојама и одговара у свим стиловима.

Блага је и префињена, никад нападна, па чак и када су најтамније нијансе у питању. Многима се чини помало хладном и суздржаном, али то се лако да избјећи комбиновањем више нијанси сиве с другим нијансама и материјалима, зависно од тога шта желите постићи у простору.

Нијансе сиве боје, поготово оне тамније, савршено се слажу с дрветом у свим облицима па је тако прави ужитак посматрати ентеријере и сцене из свакодневног живота у којима главну улогу има управо та комбинација.

Ако нисте љубитељи пастелних нијанси које тренутно владају модом и ентеријерима, онда ће вам ово бити одлична алтернатива за савршено уређен простор. Један од импресивних трендова који се може уочити у посљедње вријеме у интеријерима користи ову допадљиву комбинацију. Ријеч је, наравно, о сивим кухињама у којима се често могу видјети и дивне рустикалне дрвене радне површине. Ако желите мало преокренути ствар, обојите зидове у тамносиву боју, а нека вам ормариће прекривају даске од сировог дрва.

Иако је један од најчешћих инстинкта комбиновање сивих зидова са свијетлобијелим аксесоарима и намјештајем, понекад је одржавање дизајна богатим и неутралним рецепт за право благостање. Када се сиви зидови комбинују са дрвеним намјештајем и предметима, резултат је готово увијек веома задивљујућ. Узмите за почетак дубоку палету боја и помијешајте је са дрвеним акцентима како бисте створили различите стилове и расположења, укључујући и земаљске, медитативне и рустичне. Када свему додате металне дијелове и назнаке мермера, настаје луксузан и декадентан изглед.

Ако нисте спремни да преуредите свој дом у већем опсегу како бисте у животни простор унијели мало ове мистичне комбинације, то не значи да је не можете у мањој мјери укључити у своје уређење. Тканине, дрвене даске, елегантно посуђе, декорације попут свијећњака и скулптура заједно ће створити једнако ефектан визуелни учинак за много мање новца. Замислите само како ће ваша храна предивно изгледати у дрвеним или сивим здјелама постављеним на масивни дрвени сто или, можда, сто прекривен шармантним сивим столњаком. Ваш ће сто прштати бојама без много труда, а храна ће изгледати још богатије и сласније.

У случају да купујете намјештај и аксесоаре који славе упаривање сивих боја и дрвета, постоје двије стратегије које вам могу помоћи да одлучите. Прво можете створити сиву позадину и обогатити је слојевима дрвених аксесоара, или поставити сиве аксесоаре насупрот дрвеним позадинама. Одлука је ваша.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана