Колико често треба чистити кућу

ГС
Foto: Илустрација

Многи се питају колико често би требало чистити поједине просторије.

Иако тај одговор на то питање помало зависи и од тога колико појединим људима важна чистоћа, стручњаци доносе неколико савјета којих би се требало придржавати.

Дневни боравак

Пошто се у дневном боравку проводи највише времена, већини људи битно је да је он уредан, поготово ако очекују госте. Ову просторију треба усисавати три пута седмично. Ситнице са стола треба склањати свакодневно.  Прашину треба брисати једном до три пута седмично, зависно од положаја стана и броја укућана. Једном мјесечно треба усисати намјештај, а завјесе прати по годишњим добима. 

Кухиња

Послије кувања треба обрисати радне површине, ставити посуђе у машину и склонити намирнице које су кориштене. Судопер је пожељно прати једном дневно, најбоље увече прије спавања, а под једном или двапут седмично. Фрижидер пребришите када је празнији, прије него што идете у набавку, а детаљно би га требало очистити са сваким новим годишњим добом, дакле четири пута годишње.

Купатило

Нажалост, оно се најбрже прља од свих просторија. Умиваоник би требало сапрати послије сваког кориштења, као и каду након кориштења. WЦ шољу би требало бар једном дневно пребрисати антибактеријским марамицама. Једном седмично би требало очистити комплетно купатило.

Спаваћа соба

Она не захтјева толико чишћења као остале просторије. Довољно је једном седмично усисати подове, пресложити ормаре, замијенити постељину и обрисати прашину. Кревет треба поправити свако јутро и евентуално покупити играчке и уколико се ради о дјечјој соби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана