Које биљке бисте требали држати у спаваћој соби уколико желите имати квалитетнији сан?

ГС
Foto: Илустрација

Доказано је да неке биљке могу добро утицати на продуктивност људи, а постоје и оне које ће вам помоћи да лакше заспете и имате квалитетан сан.

Прва на листи је змијска биљка, позната и као "језик свекрве". Док већина биљака претвара угљендиоксид у кисик само током дана, змијска биљка то ради и ноћу. Помоћи ће вам да се смирите и лакше утонете у сан.

Фикус гумијевац такође може бити од користи јер има велике листове помоћу којих "увлачи" токсине и тако прочишћава загађени зрак.

Наравно, лаванда је незаобилазна јер њен мирис опушта. Како је наведено на порталу Country Living, неће вам бити проблем да утонете у сан јер умирује нервни систем.

Љиљан мира повећава количину влаге у зраку, што ће вам олакшати спавање током топлијих мјесеци. Ипак, требате бити на опрезу уколико имате кућног љубимца. Нарочито је штетан за псе и мачке уколико га прогутају. Такође бисте га требали држати ван домета дјеце.

Иако је алое вера вјероватно најпознатија по томе што помаже код болних опекотина од сунца, она је и одличан избор за квалитетнији сан. Ослобађа кисеоник искључиво ноћу и тако прочишћава ваздух док се одмарате, преноси Klix.ba.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана