Која су најбоља мјеста у кући за сушење веша током зиме, радијаторе заборавите

ГС
Foto: Илустрација

Због ниских температура, сушење веша на тераси током зимских мјесеци готово је немогуће.

С друге стране, савјетује се да избјегавате директно сушење веша на радијаторима. Гдје би онда требало да сушимо мокру одјећу?

“Сушење одјеће у затвореном простору није идеално јер мокра одјећа ослобађа влагу у ваздух. Међутим, није опасно то урадити све док је ваш дом добро провјетрен. Срећом, можете предузети кораке да смањите влагу у ваздуху”, саветује Лоренс Смит, стручњак за чишћење.

Он сматра да сушење мокрог веша не би требало да траје дуже од 24 сата, како не би дошло до формирања буђи и непријатнијег мириса одеће. Такође, он сматра да се мокар веш никако не треба сушити у просторијама гдје често боравимо - кухиња, дневни боравак и спаваћа соба.

“Избјегавајте сушење веша и у купатилу јер је то већ влажан простор и не желите да додајете више влаге у ваздух. Осим тога, одјећи ће бити потребно више времена да се осуши у већ влажној просторији. Ако имате посебан простор намијењен само за прање веша, резервну собу или гаражу, ово је најбоље мјесто за сушење ваше одјеће. Употребите сталак за сушење и ставите га у просторију коју ријетко користите, попут перионице веша, слободне собе или чак трпезарије. То значи да нећете бити изложени влаги док вам се одјећа суши и да можете да затворите врата, задржати топлоту унутра или подстакнете проток ваздуха држећи прозор отвореним”, упозорава Лоренс.

Такође, препоручује се да одјећу сушите близу извора топлоте, попут радијатора, али никако директно.

"Не стављајте мокре предмете директно на радијатор јер ће то да подстакне испаравање воде у ваздух и довести до влажне просторије”, истакао је Смит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана