Како да уклоните непријатан мирис од кувања у кући

ГС
Како да уклоните непријатан мирис од кувања у кући

Ако желите да припремите укусан ручак који укључује пржење меса, поврћа или рибе, не можете побјећи од непријатних мириса од пржења.

Понекад се и код печења одређених намирница јавља јак и ружан мирис из рерне, ево неколико трикова како да их се брзо ријешите.

Користите цимет, зачин који сви имамо у кухињи, на мало другачији начин. Када се пржи, посебно риба, мирис је посебно интензиван.

Ако не можете да га се ријешите провјетравањем просторија или укључивањем аспиратора, ставите шерпу воде на шпорет и додајте један или два штапиćа цимета и полако прокувајте.

Фини мирис цимета испуниćе сваку собу. Ако из рерне долази непријатан мирис, загријте је на 250 степени, ставите штапиć цимета на плех и оставите неколико минута. Чим осјетите пријатан мирис, искључите рерну и отворите њена врата.

Поред чишćења, цимет вам такође може помоćи у борби против мрава. Наиме, мрзе његов мирис, па на места гдје примјетите да излазе поспите мало цимета.

Досадни мрави ćе нестати без трага. Цимет такође одлично одбија мољце. Помијешајте мало цимета, лаванде и рузмарина и све ставите у малу платнену кесу. Ставите га у ормаре и фиоке и ослободиćете се нежељених гостију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана