Како да очистите пеглу у пар корака: Ове двије ствари су вам потребне

ГС
Foto: Илустрација

Одржавање дома чистим понекад је заиста тешко у овом времену када смо презаузети послом и осталим обавезама. Треба бити присутан на свим пољима, а често је то отежавајућа околност па се одлучујемо за разне врсте помоћи које нам се нуде.

Постоје трикови како да вам кућа буде чистија, а и ово је један од тих. Свакој жени "падне клапна" када јој се накупи веш који треба да се опегла, а онда се и изнервира ако рецимо пегла не ради посао како треба.

Како да на најбржи начин очистите пеглу?
Пре свега, треба напоменути да приликом сваког коришчења користите дестиловану воду.

Почните прво од најједноставнијег корака.
Узмите влажну крпу од микрофибера, сипајте детерџент за судове и пређите преко металне плоче пегле. Признајте да сте раније тражили тежа решења, али оно просто вам је било испред очију. Ипак, уколико имате тврдокорније мрље, биће довољно мало соде бикарбоне и пребришите.

С друге стране, има још једно рјешење: ако су вам наслаге јаке и не скидају се једноставним чишћењем, онда на ред долази бело сирће и неколико штапића за уши. Крајеве штапића за уши натопите сирћетом (можете користити и вату или тупфер) и пређите преко металне плоче пегле, пише Телеграф. Убрзо ћете видјети да се наслаге скидају чак и оне тврдокорне. Иако ће вам дјеловати да сте их се ријешили, пробајте још једном, "други круг".

Сирће ће помоћи да наслаге омекшају и онда, логично, лакше уклоне. Уколико планирате да мијењате четкицу за зубе, онда би могли и њоме мало да потпомогнете чишћењу рерне. Када то урадите, упалите пеглу и притисните дугме за пару. Она ће "разнијети" минералне наслаге управо због сирћета, а послије тога можете пребрисати крпом од микровлакана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана