Јефтино рјешење како да смањите рачуне за гријање

GS
Foto: Healthline

Због хладнијег времена и све већих рачуна за енергију, најважније је осмислити како своју дом одржати топлим зими.

Можете потрошити доста струје како бисте га загријавали, али ваш новац одлази бесповратно ако кроз празан простор испод прозора и врата пролази хладноћа. Али постоји јефтино рјешење које ће помоћи да сачувате топлоту у свом дому.

Шта чува топлоту дома

Ова практична ствар је врло популарна и многи је већ имају у свом дому.

У питању је „цев“ од стиропора коју можете купити по врло приступачним цијенама у боље снабдевеним продавницама алата. Резултат који се постиже коришћењем потпуно ће вас одушевити. То је заправо један од најбољих начина да сачувате топлоту и водите бригу о рачунима за струју.

Ова „цијев“ је исечена у средини и довољно је да је само ставите испод својих прозора и врата. Хладноћа више неће улазити у ваш дом. Раширите разрез и навуците на доњу страну свих прозора и врата. Еластични стиропор ће се прилагодити свим облицима, а ваш дом ће задржати топлоту, преноси Еспресо.

Постоји још један једноставан трик који можете да урадите сами. Све што треба предузети  је да залепите самолепљиву пенасту траку на оквир прозора (или замолити локалног мајстора да обави посао).

Све добро затворите

Овај део се можда чини превише очигледним, али то је и разлог зашто га је лако превидети. Остављање отворених врата брз је начин да топлота нестане из просторије, а то значи да је већа вероватноћа да ћете увече појачати централно грејање. Једноставно затварање врата помоћи ће вам да одржите топлоту у кући зими. И наравно, исто важи и за прозоре, пише IdealNome.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана