Индијац изградио кућу у облику реплике Таџ Махала VIDEO

BBC
Foto: Youtube/printscreen

БУРАНПУР- Један Индијац одао је почаст својој супрузи са којом је 27 година тако што је саградио кућу у облику минијатурне реплике легендарног свјетски познатог Таџ Махала.

Ананд Пракаш Чукси (52) из Буранпура рекао је новинским медијима да су биле потребне три године да се заврши изградња куће у Мађа Прадешу коју је саградио као поклон својој супрузи Мањуши (48).

“То је био поклон за моју жену, али и за град и његове људе”, рекао је Чоуксеи за BBC.

Реплика господина Чуксија – смјештена дубоко у његовом пространом имању од 50 јутара, који укључује болницу, такође привлачи стално нове посјетиоце.

“Људи ходају по травњаку и фотографишу. Многи људи су такође почели да снимају пред вјенчање овдје. Не спријечавам их јер у нашем граду смо једна тјесна заједница у којој свако сваког познаје. Дакле, моја кућа је отворена за све”, додао је господин Чукси.

Кућа се састоји од две главне спаваће собе које се налазе на два одвојена спрата. Такође има библиотеку и собу за медитацију (коју је жељела и његова супруга) У салону се могу видјети мермерни стубови, закривљено степениште и позлаћени плафон.

Иако је Таџ Махал био највећа инспирација, господин Чукси је рекао да ентеријер није стриктно исламског дизајна, већ је прожет савременим утицајима, што је видљиво из избора софа и завјеса.

Он је рекао да је дизајн куће, чија је изградња коштала око 260.000 долара, заснован на Таџ Махалу, маузолеју из 17. вијека у Агри који је постао свјетски позната знаменитост.

Чоуксеи је рекао да је првобитно желио да његова реплика Таџ Махала буде висока 24 метра али је наишао на локалне власти и смањио своје планове да кућа остане висока 8,80 метара. Укупна површина куће је 743 метра квадратна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана