Иако то скоро сви радимо, ове ствари не треба држати испод судопера или лавабоа

Г.С.
Иако то скоро сви радимо, ове ствари не треба држати испод судопера или лавабоа

Простор испод судопера или лавабоа многи људи воле користити као простор за складише.

Међутим, не треба све бити тамо остављено. Откривамо које четири ствари тамо не припадају, пише Real Smile.

Лијекови

Лијекови се не смију чувати испод лавабоа. Будући да је то подручје често склоно влази. У купатилу и кухињи, напримјер, температура ваздуха се посебно загријава током туширања или кувања. Будући да неки лијекови могу изгубити своју дјелотоврност када су изложени влази и топлини, увијек их треба чувати на хладном и сувом мјесту. Осим тога, простор испод лавабоа често није осигуран и лако доступан дјеци.

Средства за чишћење

Чак и ако има смисла, средства за чишћење не смију се складиштити испод судопера. Но, то се првенствено односи на породице с малом дјецом и кућним љубимцима. Јер велики дио уобичајених средстава за чишћење садржи хемикалије које могу узроковати тровање и хемијске опеклине. Будући да је простор испод судопера често неосигуран и стога лако доступан дјеци, не бисте требали тамо спремати средства за чишћење. Ако желите без хемијских средстава за чишћење, можете једноставно користити природне и јефтине кућне лијекове.

Електроничка опрема

Било да је ријеч о фену за косу или тостеру, чак и ако је простор испод судопера идеалан за похрану електроничких уређаја који се не користе често, влага може дугорочно оштетити уређаје. Јер вода и влага не само да узрокују штету већ могу представљати и опасност од пожара. Умјесто тога, требали бисте их ставити на сухо и добро прозрачено мјесто.

Намирнице

Посебно у кухињи, многи људи воле спремати храну испод судопера. Због близине одвода овдје је, међутим, посебно висока влага, што значи да би се храна – попут кромпира – могла брже упљеснивити и покварити. Умјесто тога, требали бисте намирнице држати на хладном и сувом мјесту, пише vecernji.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана