Ево шта уредна или неуредна кућа открива о вама

GS
Foto: Facebook

Напокон добар изговор за неуредну и натрпану ладицу с чарапама: Стручњаци кажу да такве ладице имају организовани и уредни људи, који само сматрају да вријеме треба трошити на важније ствари. То су људи који знају одредити приоритете и на њих се концентришу, а ладица с чарапама - кад дође на ред.

Ово су још неке ситуације:

Под креветом је врло чисто

Већина људи, међу којима су чак и они уредни, који редовно поспремају, има скривени неред испод кревета и у ормарима. Ако сте један од оних код којих није тако, вјероватно сте помало опсесивни, а могуће и склони тјескоби и анксиозности.

Стручњаци из социјалне психологије кажу да, што је више неко анксиозан, то више покушава контролисати ствари у својој околини.

Све је пуно старе одјеће

То показује колико сте чврсто везани за прошлост. Ако вам је ормар пун униформи с прошлог радног мјеста или одјеће која вам не пристаје, вјероватно сте запели у сјећањима на та времена, а не за одјећу.

Један од начина да то ријешите јест да фотографишете све те комаде, па их подијелите. Тако се повремено можете вратити у сјећања, али контролисано.

Неред је посвуда

Није то одмах знак да сте неуредни, него - креативни. Студије показују да људи имају креативније идеје у помало неуредном и неорганизованом окружењу.

Уредан или неуредан кревет

Ако мислите да је намјештање кревета ујутро пуко трошење времена, већа је вјероватноћа да не волите свој посао те да избјегавате вјежбање. Они који ујутро уредно затегну плахте и поравнају јастуке те прекрију кревет покривачем, чешће воле свој посао и вјежбају редовно.

Тврда, неудобна столица

Истраживања показују да су људи који сједе на тврдој столици чешће тешки у преговорима у односу на оне који су заваљени у меканијем сједишту.

Студија је показала да ће преговарачи у тврђој столици бити мање склони попуштању те да ће рјеђе понудити више, ако је, примјера ради, ријеч о погађању око новца. Истраживачи вјерују да је то зато што тврђа подлога чини да и начин размишљања постане ригиднији.  

Узорак на јастучници

Велике и дебеле пруге на јастучници могу бити знак да сте сигурни у себе и не бринете око тога што други људи о вама мисле.

Тачкице на јастучници одају вашу забавну страну, животињски узорак упућује на креативну црту, а геометријски ликови да имате потребу за успостављањем реда те да сте вјероватно организовани, преносе "24Сата".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана