Ево које ствари нам уништавају веш-машину

prva.rs
Ево које ствари нам уништавају веш-машину

Ако не желите да вам се веш-машина брзо поквари, требало би да пазите шта у њу убацујете. Не можемо да замислимо живот без ње, а кад се поквари, њена поправка може много да кошта.

Зато, ако желите да сачувате и вријеме и новац, ове ствари никако немојте убацивати у веш-машину.

1. Кованице

Свима се бар једном десило да кованице заврше у веш-машини. Међутим, баш оне могу да направе велику штету, преноси Reader's Digest.

“Ако током прања кованице прођу филтер, могу да заврше у одводној пумпи и униште крилца у одводу. Такође, могу да запну у одводној цијеви и блокирају избацивање воде из веш-машине, а у ријетким случајевима могу да оштете и стакло на вратима бубња”, објаснио је Џејмс Питерс.

2. Кључеви

Кључеви никако не би смијели да заврше у машини за прање веша, зато добро провјерите све џепове прије него што фармерке убаците у машину. Разлог за то је што кључеви могу да огребу унутрашност машине, оштете бубањ и стаклени дио врата.

3. Грудњак са жицама

Оно што може да оштети вашу веш-машину јесте и грудњак са жицама. Осим што жица из брусхалтера може да вам оштети другу одјећу, може да уништи и гуму веш-машине.

4. Длаке кућних љубимаца

Длака вашег љубимца може да наштети вашој веш-машини јер може да се залијепи за бубањ или, што је још горе, да запуши одвод.

5. Отирач

Отирачи за ципеле никако не би смијели да заврше у веш-машини. Избјегавајте њихово прање у машини и радије их оперите ручно, јер гума од ових отирача може да оштети пумпу и одвод машине.

6. Патике

Патике никада немојте да перете у веш-машини. И то не само због машине, већ и због њих самих. Чак и када их перете на 40 степени оне се смање.

7. Водоотпорна одјећа

Прање водоотпорне одјеће никако није добро, јер водоотпорни материјал може да задржава воду у себи и да се надује током прања. Ако се та вода одједном испразни, ствара се неуравнотежено стање у бубњу које може да резултира кваром веш-машине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана