Ево како лак за косу можете користити у домаћинству

ГС
Foto: Илустрација

У домаћинству постоји много начина за употребу лака за косу за које нисте ни слутили да вам могу олакшати свакодневни живот.

Провуците конац кроз иглу

Ако је за нешто потребна посебна врста концентрације, то је сигурно провлачење конца кроз иглу. Чак и ако то годинама радите, врло лако ће се догодити тренутак фрустрације. Ми имамо рјешење које ће вам помоћи да то постане тренутак опуштања, а потребан вам је само лак за косу. Након што откидате комад конца, на врх напрскајте лак за косу. Причекајте неколико секунди и видјећете како се врх конца учврстио, а то ће вам олакшати провлачење кроз иглу.

Одржите цвијеће свјежим

Добили сте диван букет и жељели бисте да вам дуже траје? И у овом вам може помоћи лак за косу јер ће одржати цвијеће свјежим и одложити увенуће. Напрскајте лак по латицама, стабљици и лишћу. Цвијеће ће дуже задржати свој лепи изглед јер сте га ви заправо заштитили.

Уклоните мрље од мастила

Једноставно и лако! Можда нисте ни примијетили да сте хемијском оловком упрљали мајицу, али не морате бринути, флеку можете лако уклонити. Пошприцајте лак за косу преко мрље од мастила, причекајте око 30 секунди и обришите је влажном крпом. Биће вам потребан лак за косу на бази алкохола, а на мјешавинама од полиестера ће пружити најбоље резултате. Ипак, без обзира врсту тканине, ово би требало помоћи да се барем дио мастила уклони.

Осушите нокте

Ово је један од оних савета које су вам бака и мама вјероватно откриле, а преноси се генерацијама зато што је добар. Наиме, лак за косу помоћи ће да се лак за нокте брже осуши. Након што нанесте лак на нокте, с неколико центиметара удаљености напрскајте лак за косу на своје нокте, али темељно, да се брже осуши.

Зауставите даље уништавање најлонки

Још један трик који је познат многим женама, а у незгодним ситуацијама је јако користан. Ако ваше најлонке имају рупу, можете спријечити њезино ширење тако што ћете их напрскати лаком за косу, наравно на подручју које је „критично“. Ваше ће најлонке бити због тога љепљиве па немојте претјерати, али то ће вам помоћи да будете у њима без да вам се оне поступно униште, преноси Магазин Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана