Ево када је вријеме да баците пешкир

ГС
Foto: Илустрација

Ово су неки од знакова који указују да треба да се ријешите својих старих пешкира и почнете да тражити нове.

Пешкири су престали да упијају воду

Ако примијетите да више нисте суви као прије или вам се чини да сушење траје дуже, није ријеч о вама, већ о вашем пешкиру. Ваши пешкири су вјероватно стари. Знак да је вријеме за замјену пешкира је када је изгубио свој пахуљасто упијајући квалитет.

Пешкири су стари неколико година

Ако се о њима правилно брине, висококвалитетни пешкири требали би трајати до двије године, зависно о употреби. Пешкири могу да постану смрдљиви из много различитих разлога. То може бити особа која га користи или купатило које има лошу вентилацију, али ако оперете свој пешкир и још увијек не мирише, то је јасан знак да је вријеме за нове пешкире у вашем дому.

 Пешкири су груби 

Ако су прошли мјесеци или године откако сте уживали у меканим пешкирима, вријеме је за нове. Они могу да буду груби од остатака уља за тијело и детерџената који се накупљају унутар тканине. Ако је ваш пешкир нов, а примијетили сте да се текстура изненада промијенила, можда имате тврду воду или је можда вријеме да промијените детерџент за прање веша.

Боја вашег пешкира блиједи

Ако сте купили шарене пешкире и примијетили да се нијанса промијенила или једноставно више не изгледају живахно као прије, то је изврстан изговор да кренете у куповину нових. Међутим, ако су пешкири бијели и желите их посвијетлити, кориштење избјељивача много је јефтиније него њихова потпуна замјена.

Постоје трагови плијесни на пешкирима

Ако сте на пешкирима примијетили мрље од плијесни, потребно их је избацити. Ако је ово чест проблем, свакако укључите вентилатор или отворите прозор у купатилу, наручито током и након туширања. Ако немате ниједну од тих могућности, остављање отворених врата може да помогне у смањењу влаге, која је узрок плијесни.

Имате рупе на пешкирима

Пешкири нису дизајнирани да трају вјечно, па ако су ваши поцијепани или имају рупе, треба их замијенити. Ако нисте баш спремни да их баците, размислите о пренамјени за чишћење или сушење кућних љубимаца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана