Ево гдје треба, а гдје не треба смјестити огледало у свом дому

ГС
Foto: Илустрација

По фенг шуи концепту уређења простора има своје значање, сврху и моћ па је од великог значаја гдје постављамо сваки детаљ у дому, а огледало посебно.

Стручњаци из ове области упозоравају и да огледала у спаваћој соби доносе лошу енергију и могу бити кривац за лош и немиран сан.

Ево гдје треба, а гдје не треба смјестити огледало у свом дому:
Мала просторија и уски ходник

Малу собу можете повећати огледалом гдје год да га поставите. Исто можете да урадите и с дугачким, уским ходником на који треба ставити огледало уздуж зида. Немојте постављати огледала једно преко пута другог јер ће се тако заробити ћи енергија која ће се одбијати једна од друге и остати заробљена у том простору, објашњава фенг шуи.

Можете га поставити на дно дугог мрачног ходника како би рефлектовало свјетло и позитивна енергија у простор. Али пазите да огледало не гледа према улазним вратима или кухињи. 

Ходник
Најбоље је поставити огледало вертикално уз улазна врата или исто тако, али на бочни зид. Највећа грешка је ставити огледало насупрот улазних врата јер се рефлектовањем улаза сва енергија и могућности одбију од вас, прије него што вам и дођу, према фенг шуију.

Степениште
Постављањем великог огледала на зид степеништа визуално ћете га проширити, нарочито ако је уско. То ће такође створити срећу и помоћи доброј енергији да кола степеништем. 

Купатило
Огледало не би требало да рефлектује WC шољу нити ‘да сjече’ главу било коме ко се у њега гледа. Неки препоручују да се стави огледало у пуној дужини врата купатила са спољне стране. Тако се чини да купатило ‘нестаје’ рефлектовањем осталог простора.

Кухиња
У њој се, према фенг шуију, не препоручује стављање огледала, преноси Најжена.

Спаваћа соба

 Не препоручује се да се огледало постави тако да гледа према кревету јер доноси лошу енергију, нити изнад кревета. Према фенг шуију, тако постављено огледало може бити кривац за лош сан, али и проблеме у браку.

Сва мјеста на која не треба стављати огледало:

насупрот камина (изнад камина може) јер рефлектовање ватре уноси превише енергије
изнад шпорета (због сличног разлога као и код камина)
преко пута улазних врата
да гледа према кревету

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана