,,Да сам јуче умро не бих знао за ово": Фантастичан трик за чишћење пегле одушевио интернет

ГС
,,Да сам јуче умро не бих знао за ово": Фантастичан трик за чишћење пегле одушевио интернет

Прљава, зарђала пегла може бити прилично главобоља! Пегла неће изгледати најбоље, можда неће функционисати ефикасно, а мрље на подлози могу оштетити ваш изгужвани веш.

Ипак, постоји једноставан лек! Можете користити таблете против прехладе и грипа за чишћење металног дела пегле.

Како очистити пеглу таблетама

Коришћење таблета за чишћење металног дела пегле је јефтин и једноставан начин одржавања уређаја. Сазнајте како да користите ове таблете у наставку.

Шта вам је потребно:

  • пинцета/клешта
  • таблете
  • крпа
  • вода

Важно упозорење: Не користите таблете које су обложене или су у облику капсула. Ако користите ове верзије, премаз/капсула може оставити траг на пегли и таблета неће ефикасно очистити прљавштину. Не користите пластичну пинцету, јер ће се пластика истопити на пегли.

Поступак: Припремите све своје алате и ослободите радни простор за себе Испразните остатке воде из пегле. Загрејте пеглу до најтоплијег подешавања. Узмите пинцету и таблету. Пажљиво почните да трљате таблету преко зарђалих подручја на пегли. Притисните мало, али запамтите да метална пинцета може изгребати површину. Наставите са овим све док не очистите цијело захваћено подручје. Када завршите, искључите пеглу и оставите је да се охлади. Ухватите чисту крпу и уклоните остатке који су остали на површини грејне плоче. Напуните пеглу свјежом водом. Поново укључите пеглу. Када се пегла поново загреје, почните да пеглате преко комада тканине. Користите функцију паре да бисте очистили рупе за пару на металној површини пегле. 

Стварно делује

Чак су и људи на нашим просторима пробали овај трик и мало је рећи да су били одушевљени резултатима. Један посебно урнебесан пример освануо је на ТикТок профилу ,,а.д.родјени". 

Човек који је снимао жену која је применила овај трик је у почетку био скептичан, али је убрзо схватио да трик заиста дјелује. Таблета је била изузетно ефикасна у брисању рђе.

,,Да сам јуче умро не бих знао за ово...", написао је у опису снимка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана