Чудесна моћ беби пудера: Отјераће мраве и помоћи отпетљати накит

ГС
Чудесна моћ беби пудера: Отјераће мраве и помоћи отпетљати накит

Баби пудер може вам добро доћи у разним ситуацијама с којима се сусрећемо готово свакодневно, па би било добро да га увијек имате код куће. Осим што кожу ваше бебе чини меком и што фино мириши, један је од јефтинијих производа којим можете замијенити пуно ствари.

 

 

Неугодан мирис ципела

Ципеле након неког времена могу попримити заиста неугодан мирис, поготово ако вам се јаче зноје стопала - стварају се бактерије. Како бисте се ријешили тога, посипајте мало баби пудера у ципеле навече, а ујутро ће бити свјеже и без икаквих неугодних мириса.

Мрави у кући

Ако вам се у дому стварају мрави, баби пудер може спасити ситуацију. Посипајте га у облику круга у близини мјеста гдје се скупљају или тачно на то мјесто и гледајте како их се лако рјешавате у кратком року.

Њега коже

Попуцале пете и сухи дијелови коже? Утрљајте мало баби пудера на та подручја како бисте ублажили иритацију.

Свјежина ормара

Одјећа зна попримити онај устајали мирис у ормару, поготово када стоји цијелу сезону. Како бисте то уклонили, ставите мало пудера у теглу и оставите у ормару неколико сати или преко ноћи. Он ће упити неугодне мирисе.

Дуже трајање ружа на уснама

Након што нанесете један слој ружа, ставите марамицу преко и напудрајте с четкицом, а затим ставите још један слој ружа. Трајат ће пуно дуже.

Трепавице

Исто као с ружем, између два слоја маскаре ставите танки слој пудера на трепавице. Биће гушће и дуже, а и пудер ће спријечити да се маскара размаже.

Сухи шампон

Ставите пудер на коријен косе, протресите рукама. Упит ће уља с косе и тјемена, али и пружити волумен вашој коси.

Запетљане огрлице

Може бити фрустрирајуће када желите ставити одређени накит, а он се запетљао. Отпетљавање зна и потрајати јер не желите, наравно, ништа потргати. Када се идући пут нађете у тој ситуацији, ставите мало пудера на огрлице како бисте их опустили и лагано отпетљајте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана