Чишћење куће алкохолом

Agencije
Чишћење куће алкохолом

Чишћење куће алкохолом представља један од најлакших и најефектнијих начина за одржавање дома блиставим и чистим уз помоћ производа које сви увијек имају у кући.

Очистите санитарије, ролетне, прозоре и телефоне. Уклоните мрље од лака за косу с огледала, спријечите стварање тамног прстена на оковратнику или уклоните мрље од мастила. Чишћење куће алкохолом дефинитивно спада у један од најефектнијих начина да ваш дом поново заблиста.

Међутим, обратите пажњу гдје купујете алкохол - увијек је најсигурније узети га у апотеци. Медицински алкохол се прави од хемикалија које не оштећују кожу, а најбољи је раствор од 70 одсто алкохола и 30 одсто воде.

За прање прозора

Оперите прозоре раствором од 100 мл медицинског алкохола и литар воде, како се прозори не би маглили и замрзнули, а уједно ћете добити и високи сјај.

Уклоните трагове лака за косу и пасте за зубе с огледала

Наквасите крпу медицинским алкохолом и добро истрљајте огледало. Тако ћете уклонити трагове лака за косу и пасте за зубе, а добићете и блиставо чисто огледало.

За предмете и површине у купатилу

Хромиране површине у купатилу врло лако ћете очистити алкохолом. Довољно је да сипате мало медицинског алкохола на меку крпу и добро истрљате славине и остале површине. Испирање није потребно јер алкохол испарава, а на овај начин учинили сте дупло добро: добили сте сјајне површине и дезинфиковали их од бактерија.

За уклањање фломастера и маркера

Било да сте ви или ваше дијете случајно ишарали комад намјештаја, без бриге! Алкохол раствара фломастер, те га је врло лако уклонити. Мало течности на меку крпу која добро упија, благо истрљајте површину на којој је фломастер завршио и - готово!

За чишћење телефона

Познато је да су телефони једни од највећих носилаца бактерија те је њихово чишћење неопходно. Довољно је да узмете меку крпу или вату, нанесете мало медицинског алкохола и добро очистите телефон. Уклонићете сву нечистоћу и дезинфиковаћете га.

Флеке од мастила

Поред наведеног, алкохол можете користити и за чишћење одјеће. Флеке од мастила с одјеће можете уклонити тако што спорни комад одјеће потопите у алкохол неколико минута прије него што га оперете.

Винске мушице

Ако примијетите да се око воћа почињу појављивати досадне винске мушице, довољно је да при себи имате флашицу са пумпицом у којој је алкохол и тиме испрскате мушице, чиме ћете их отјерати и неће се више појављивати. Ово је уједно безбједан и неотрован начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана