"Бубе" на фасади: Кафетерија посвећена култном аутомобилу

Anadolija
"Бубе" на фасади: Кафетерија посвећена култном аутомобилу

РИЗЕ - Угоститељ Гокхан Бакир је кафетерију на посљедњем спрату зграде украсио Volkswagen бубама, а два популарна возила дословно су закачена на паноу с именом кафетерије, јавља Анадолија.

Бројне су манифестације у свијету посвећене Volkswagen бубама, аутомобилима који уживају култни статус у свијету, а идејним творцем тог возила сматра се њемачки инжењер Фердинанд Порше.

У турском граду Ризе постоји "WossWossCoffee" чији интеријер и екстеријер су у потпуности украшени "бубама" и који слови за мјесто сусрета љубитеља тог аутомобила из цијеле Турске и шире.

Кафетерија је смјештена на посљедњем спрату троспратнице у центру Ризеа, а власник Бакир је купио четири "бубе" и подигао их у објекат.

Како би створио јединствен концепт, Бакир је двије жуте "бубе" поставио на пано на фасади поврх зграде на којем стоји и назив кафетерије "WossWossCoffee".

Преостале двије "бубе", тиркизно-плаву и бордо, раздвојио је напола и унутар њих поставио столове како би гости могли имати јединствен угођај док кафу или чај пију у култном аутомобилу.

"Жеља ми је била да Ризе добије јединствену кафетерију. Стручни људи су успјели направити добар посао. Реакције људи су позитивне", казао је Бакир.

Истичући како фарови "буба" окачених на фасади ноћу сијају, Бакир је казао да је ријеч о аутомобилима из 30-тих година прошлог вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана