Биљке за које се сматра да убијају породичну срећу: Одмах их избаците из куће

GS
Foto: X.com

Биљке за које се вјерује да убијају сваки напредак у дому су оне које најчешће гајимо у својој кући.

Постоји чак 9 биљака за које се вјерује да негативно утичу на мир у кућу, комуникацију међу укућанима и на свеопшту срећу. Ово је списак биљака "убица кућне среће":

1. Пузавице

Данас у кућама можете да нађете пузавице које прекривају и пола зида. Иако је оваква флора лијепа за око, са њом нема напретка у кући.

Златни брк је једна од тих биљака. Све ове биљке пузавице припадају "злим" биљкама које уништавају хармонију у кући. Вјерује се да ове такозване "агресивне" биљке изазивају свађу међу партнерима. Ако желите да вам у браку све цвета, ову биљку избаците из куће.

2. Бршљен

Бршљен припада породици пузавица и као такав је непожељан у дому. Међутим, одувијек је бршљен сађен испред куће, на оградама како би заштитио породицу од завидних погледа и лоше негативне енергије.

Али ова биљка не би смјела да се гаји у кући. Старим Грцима је синоним за разврат и блуд био управо бршљан. Он негативно утиче на мушку енергију у кући. Вјерује се да окреће мужа од жене. Под утицајем ове биљке могуће је да ће муж имати жељу за невером.

Уколико садите бршљан у кући може се десити да се јави депресија као основно расположење међу укућанима.

3. Кактус

Много људи радо гаји кактус јер његов егзотични изглед допринијети избацивању негативне енергије и лошег зрачења. Међутим, у кући у којој живе неудате дјевојке и младе жене боље је да се не држи кактус. Вјерује се да ова биљка "тјера" мушкарце тј. удвараче, па се може десити да се дјевојка у чијој кући се налази кактус никад не уда.

Ако је жена већ удата, њој се забрањује да држи кактус у кући а поготово у спаваћој соби јер ће његова енергија лоше утицати на сексуални живот младог пара.

Кактус може да се гаји у канцеларијама јер уништава лоше компјутерско зрачење.

4. Дифенбахија

Цвијеће са широким и бујним лишћем у кућу доноси дах тропа. Мало људи зна која негативна енергија чучи иза дефенбахије. За дифенбахију кажу да привлачи несрећу у породицу. Нарочино негативно дејство има на мушкарце. У дому у којем расте ово цвеће, честе су свађе међу супружницима.

5. Сансеверија (Сабља или Свекрвин језик)

Још једна егзотична биљка која може да уништи кућу. Ако је гајите у кухињи или у дневном боравку она ће бити једна врста "громобрана" и очуваће кућну срећу. Али ако је ставите у спаваћу собу: уништиће породицу отуђујући супружнике. Код малог броја људи ова биљка ће да процвета, међутим сам мирис (који зна да буде изузетно јак и подсећа на парфем) може да доведе до меланхолије и депресије.

6. Љиљан

За разлику од било којег другог цвијета, љиљан је најопаснији по људе, ако се гаји у кући. Овај елегантни цвет емитује карбон диоксид и у периоду цветања може да избаци мирис који изазива гушење. Због тога гајење љиљана у малој просторији која се не ветри редовно може бити изузетно опасно. Особе које сањају о налажењу сродне душе, љиљан не смеју да гаје у кући.

7. Јоргован

У прољеће када јоргован процвета, милиони људи овај опојни цвет уносе у кућу. Међутим, многи не знају коју негативну енергију ово цвеће носи са собом. Овај мирисни грм је у стању да изазове такав раздор у породици. Њего опојни мирис може у моменту да разјари људе а да тога нису ни свесни. Међутим, гајење овог љубичастог грма у дворишту је пожељно.

8. Хибискус

Невјероватно лијеп цвијет који у неким случајевима подсјећа на ружу натјераће многе да се у њега заљубе на први поглед. Међутим, хибискус не би смео да се гаји у затвореном јер негативно утиче на мушкарце. Мушкарци једноставно не подносе овај цвет и има нешто у њему што их тера да беже од куће.

Због тога се препоручује да се овај цвет не гаји у спаваћој соби или дневној соби, али може у ходнику или у заједничком холу зграде.

9. Монстера или филадендрон

Егзотични свет са широким листовима који расте изузетно високо и који неодољиво подсећа на прашуме није пожељан у дневном боравку или спаваћој соби. Његови листови су токсични и у уколико дођете у додир са соком који испуштају можете да се отрујете. Вјеровање каже да ова биљка негативно утиче на младе брачне парове па се ово цвијеће више гаји у пословним просторима него у домовима, преноси СтилКурир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана