Ако ова биљка процвјета у фебруару значи да у вашу кућу ускоро стижу добре вијести

ГС
Foto: Илустрација

Неке биљке се издвајају и по својим фенг шуи својствима. Кливија – собна биљка са меснатим и великим зеленим листовима и чаробним цвијетом, најчешће наранџасте боје.

Ова биљка цвјета једном годишње, најчешће у пролеће, а њен цвијет је у облику трубице, биљци даје посебну егзотичну љепоту. Када процвјета, то симболично значи да у вашу кућу ускоро стижу добре вијести.

Да би кливија уопште процвјетала, потребна је адекватна нега. Прија јој сјеверна страна у кући, а никако је не треба излагати јаким сунчевим зрацима. Прија јој собна температура, а не треба је зими држати на температури нижој од 10 степени.

Кливија заузима своје мјесто у источној филозофији фенг шуија. Сматра се да је њена аура драгоцјена и посебна и да зрачи невјероватном енергијом. Постоје одређена фенг шуи правила за ову срећну биљку.

Кливију не треба стављати у спаваћу собу, јака енергија цвијета може утицати на снове и узроковати несаницу.

Биљка јесте идеална опција за уређење дневног боравка и канцеларије. У овим просторијама имаће благотворан утицај на околину и елиминисати негативности. А ако ставите неколико новчића у њену саксију, то може привући просперитет у кућу и побољшати породично благостање.

Ако је цвијет престао да цвјета или се изненада осушио, према фенг шуију, то може указивати на трошкове, негативне промјене и губитке, пише Сенса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана