Фото: Агенције
| Илустрација
Кенгури су национални симбол Аустралије.
Припадају групи торбара, што значи да женке своје младунце носе у посебној кожној торби на стомаку. Младунче се рађа веома сићушно и неразвијено, а затим се пење у торбу, гдје наставља да расте и храни се мајчиним млијеком. Захваљујући снажним мишићима, могу да прескоче велике удаљености у једном скоку. Углавном се хране травом, лишћем и другим биљкама, а најактивнији су у хладнијим дијеловима дана, нарочито ујутру и предвече.
Имају добро развијен слух и вид, што им помаже да на вријеме уоче опасност. Живе у групама, а њихова величина зависи од врсте и услова у којима бораве. Занимљиво је да кенгури могу да пливају, користећи задње ноге за кретање кроз воду.
Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и X налогу.